Den luktar himmelskt!


Vissa dagar så känns livet bara så bra! det är så underbart! kan bero på att det är så underbart väder, att jag har tre hela långa dagar helt ledigt eller att jag ska testa en ny (eller den är inte ny men ny för mig!) restaurang med en av mina bästa vänner! Sen kan det också bero på att jag häromdagen köpte en sådan sjukt god parfym! Det är DKNY Be Delicious Fresh Blossom, ni måste bara lukta på den och sen vill man inte lukta på något annat! den luktar himmelskt! Och sen så är den ju väldigt snygg i badrumsskåpet med!


      

Den finns att köpa på bland annat Kicks och Åhléns för 475 kr!

Frukt i mängder!


Frukt är något som är en sådan tacksam inredningsdetalj, det går iprincip inte att misslyckas! finast blir det om man lägger frukten i en fin skål eller varför inte på en liten spegel och ställ på bordet! Idag har vi ett lite mer exotiskt tema på vår fruktskål med mango, lime och annanas!








vill ha, vill ha..


Titta är de inte så fina?! Tänk att sitta ute på altanen i solen en sommardag och häll upp saft ur kannan, samtidigt som isbitarna klinkar härligt mot varandra då saften hälls upp i muggen! mums!





HIttade dem på houseofhedda.com, kanna kostar 939 och muggen kostar 499.

....och så här blev tapeterna på väggen!

ojojoj har inte varit här och skrivit något på nästan en vecka, sorry men har haft fullt upp från tidig morgon tills jag har stupat i säng alldeles försent på kvällarna! Men nu ska jag vara här och skriva varje dag!
Så nu har tisdagen gått och redan halva veckan, underbart med kortare jobbveckor! hur mycket man än trivs är det ju så skönt med en dags sovmorgon till!
Jo tänkte att ni kanske ville se hur det blev när tapeterna kom upp på väggen! blev väll inte riktigt så bra som det såg ut i mitt huvud innan, men det är klart man ser ju själv bara allt det som man kanske inte är super nöjd med!





Nej nu ska jag krypa upp i soffan, mysa med min katt och läsa min nya tidning! Ha en underbar tisdagskväll nu allihoppa!


Jag är nog inte född till det...

Nepp igår kom jag på det, jag är nog helt enkelt inte född till att tapetsera....det var ju svårt ju! Alltså jag trodde väll aldrig direkt att det skulle vara lätt som en plätt men trodde ändå att det skulle vara lite lättare än vad det var! När pappa gör det så ser det ju alltid så lätt ut...så nja än så länge är resultatet sissådär....men ska skära till lite kanter nu och limma i lite skarvar, sen så hoppas jag på att det blir bättre! Sen är det ju klart när soffan och allt kommer på plats på den delen av rummet så ser man ju inte varenda skarv från tak till golv och då kanske man inte tänker på att det inte är perfekt...jag hoppas det iallafall!!
Var runt på nätet och tittade på lite inredningssidor för att muntar upp mig själv lite och titta så söta lampor som jag hittade!




Lite barnsliga men hiskligt söta, speciellt den längst ned med grodorna! Jag hittade dem båda på www.bluebox.se och de kostade 495 kronor styck.

Mina tapeter är här!!

Nu är de här, här i min lägenhet och den bara ligger och väntar på mig i sina små fina rullar! Mina finfina tapeter är här! Men de är så fina så Ni vet man blir nästan lite rädd att när man nu ska ta upp dem och få upp dem på min vita vägg att de ska tappa lite av sitt fina! Så håll tummarna att jag klara det!
Igår spacklade jag de små hållen som fanns i väggen, så nu är den redo att bli tapitserad! Bakade även för första gången i mitt liv marängbottnar, har ju dock inte smackat på dem så de kanske blir jätte äckliga men de såg fina ut!






Idag var även en av mina allra bästa vänner med på expressens sida! väldigt häftigt tyckte jag!
Nepp tapetseringen väntar, som sagt håll tummarna för mig och tapeterna nu!


Titta så fina de är familjen röstlund/johansson!

Tavelhyllorna är på plats!

Så var det söndagskväll igen!Idag har vi haft en riktigt fixar dag, tavlor har hängts upp, saker har plockats ner i förrådet och mer och mer saker och små prylar har hamnat på rätt plats här i lägenheten! Bland annat så har vi satt upp tavelhyllorna i köket som vi köpte på IKEA förra veckan och så här blev resultatet! vad tycks?!
Imorgon så blir det spackling inför tapetseringen!




Tavelhyllorna heter Ribba och finna att köpa på IKEA för 159 kronor styck! 

Beställt tapeter och nya blommor, vilken dag!

Vet Ni vad, vi hittade tapeter till vardagsrummet och till sovrummet!! Men vi beställde bara tapeterna till vardagsrummet och så ska vi betsälla de till sovrummet nästa månad när man har lite pengar igen!! Båda är så fina, Ni anar inte! Iallafall i vardagsrummet ska jag ha en fondväggoch eftersom jag älskar svart, jag vet inte så fatasifullt, så hittade vi en svart tapet med lite mönster i olika gråa nyanser så att det blev lite djup i tapeten! Vi beställde dem idag och ska hämta dem på tisdag så då får Ni se hur de ser ut!
Jag hittade även blommor till köksfönstret idag när vi gick en snabbis på stan!


Det är ett par tjockbladiga murgrönor som bara behöver vatten 1-2 gånger i veckan! perfekt!




Blommorna hittade jag på interflora för 169 kronor styck och krukorna är köpta på Ullarde för cirka 29 kronor.


Godmorgon denna finfina lördag!

STrålande sol idag med! lite så att man varje morgon vaknar och tänker attans idag har nog molnen kommit, men nepp sol även idag med! Igår var vi runt och tittade på lite tapeter men hittade inga, däremor hittade jag dessa fina rosor!

Rosorna hittade jag på Bauhaus för endast 50 kr. styck!

Dels var de ju väldigt fina som de var men det blev ännu finare när jag satte dem i mina....hmm..ja vad de nu kallas...ni får titta nedanför så förstår ni vad jag menar!

Dessa fina typ små växthus eller krukor eller vad Ni vill kalla dem köpte jag på Ullarde för cirka 39 kronor styck!
Visst blev det fint?!

Nu ska vi iväg på tapetjakt igen, håll tummarna att vi hittar något!

Äntligen är den här, min nya header!

Titta min nya fina header!  Äntligen äntligen har jag, eller nja det var väll inte riktigt jag som fick till den utan underbara datakunniga pojkvän, fått till den så att sidan blev lite finare! jag vet kanske inte så jätte speciell, men jag är riktigt nöjd iallafall! vad tycker ni?
Har varit hemma och sjuk idag med, suck så tråkigt, men imorron bär det av till jobbet! jippie!
Något som muntrade upp min dag lite var att jag packade upp en skål som jag fick låna på obestämde tid av min kära mor och far! och den blev jätte snygg!


Skålen eller fatet kanske man kan kalla den är från IKEA och jag tror att den kostar ca 249 kr.


suck o fy...

Jag är sjuk. Vaknade idag med feber och med ett huvud som kändes som cement. Så det var bara att gå o lägga sig igen. Men fy det finns nog inget tråkigare än att vara hemma och vara sjuk. Hopplöst tråkigt!
Jag skulle iallfall må så mycket bättre ifall jag hade dessa fina ljuslyktor bredvid mig på sängbordet!



Dessa små fina ting finns på Åhlens och man köper dem i 2-pack för endast 19 kr!



Mina "Trillingar"!

Så var det tisdag igen och tillbaks till jobbet och genast så känns det som om det var evigheter sen man var ledig!
Så konstig jag undrar varför det alltid är så?!
Förra veckan var vi då på IKEA och shoppade loss, underbart! De har ju allting och allting är ju så billigt! Så ett av mina små kap som jag köpte och som jag egentligen inte alls var ute efter var dessa tre fina tavlor. Ni vet det är sådanna tre planscher som man köper ihop och sen köpte jag ramarna separat. VI hängde upp dem i sovrummet och ramarna passade perfekt in i den lite gammeldagsa känslan som vi håller på att försöka skapa där inne!





Planscherna heter "trilling bild" och kostade 99 kr och ramarna kostade 59 kr st. 
Så vad tycks?!


En grön liten cykelkorg!


Jag är absolut ingen cykelmänniska, jag går hellre än att hoppa upp på en vinglig cykel och trampa iväg.
Men såhär års så kan jag ändå bli lite sugen på att plocka ut sin cykel ur förrådet och ta den första rundan på hojen
och vad kan då inte passa bättre än en grön fin cykelkorg att ha på styret!




Carrie cykelkorg hittade jag på designonline.se för 709 kr och finnsi färgerna vit, svart och grön!

Äntligen blev den vit!

Så var det påskadagen och man är alldeles mätt efter allt godis och annat gott som man stoppade i sig igår!
Vilket gjorde det perfekt att jag skulle fortsätta måla på min hylla så jag fick röra mig lite och inte bara hamnade i soffan hela dagen! Idag använde jag en liten roller att måla med, väldigt smidigt!


Rollern är köpt på K-rauta och kostade 69 kr.


Ja och sen så var det bara att rolla på tills den blev vit och fin! Efter rollande och lite färg på golvet så använde jag ett sandpapper på alla kanter och hörn för att få den slitna lite gammeldagsa stilen.


Sandpapper och kloss kan man köpa i princip vilken byggvaruaffär som helst!

Och resultatet?! Tada vad tycks?!

Här i sin helhet!



och här en lite detalj på hur det blev när jag "sandpapprade" kanterna och hörnen!

Coca-cola + salt = sant?!

Idag när jag målade om min hylla så var programmet "rent hus" på i bakgrunden, usch sicket program! Men iallafall då hörde jag att om man ska göra rent ungsgallret så ska man först lägga det i Coca-cola cirka tio minuter och sen så ska man hälla på salt, för att sedan lätt kunna skrapa bort all smuts! Låter ju lite konstigt men det kanske fungerar utmärkt! är det någon som har testat detta?!


= SANT?!






färg överallt...

Glad påsk på er allesammans!! så har ni fått något påskägg ännu? jag köpte godis igår som jag gjorde påskägg av till mina kompisar och så bara råkade det bli lite över som jag idag innan frukosten, japp idag är det den enda dagen på året som man får äta godis innan frukosten enligt tandfén, smaskade i mig!
Solen strålar även idag, så underbart! men istället för att vara ute i solen, vilket jag verkligen borde vara, så har jag istället äntligen målat om min bokhylla! Jag köpte den för ungefär 4 år sedan och i mina tidigare lägenheter har den passat bra, men nu när jag vill ha den i sovrummet som bara innehåller vita möbler bryter dess träfärg av på ett ganska ofint sätt! Så det var bara att dra på sig oömma kläder, plocka fram färgbunken, greppa tag i penseln och börja måla!



Så här såg den alltså ut innan. Det är bokyllan Leksvik från IKEA och kostar 1395 kr.   

Färgen som jag använde kommer från Beckers och är en vanlig vit väggfärg. Var nog med att röra runt ordentligt i färgen innan ni börjar! Min färgburk hade stått ett tag i källaren så den såg lite läskig ut först, men efter några rejäla tag så blev den jämn och vit igen! Fördelen med denna färg är att den går väldigt lätt att tvätta bort sen, både från händerna och från penseln med endast ljummet vatten! Väldigt bra eftersom man oftast får färg både här och där!



Ja och sen så var det bara att börja! Först så torkade jag av hela bokhyllan med en trasa så den blev ren och sen så var det bara att börja stryka på färgen! Efter som den var ganska mörk innan så blev det här bara det första lagret och imorgon så ska jag stryka på en gång till med färgen och sen även använda slippapper så att ja får den fina lite gammeldags känslan på den!Så om Ni vill se det slutliga resultatet så titta gärna in i morron igen!


Tada så här blev den efter att det första färglagret hade kommit på plats! Och som sagt titta gärna in imorron igen ifall ni vill se slutresultatet!!




Glass i stora lass!


Den underbara solen har lyst även idag! härligt! Så vad passar då inte bättre än att njuta av lite glass på en parkbänk i solen med några av sina underbara små vänner, ja kommer faktiskt inte på något som kan slå det!



Lilltjejen låg i vagnen och sov medan vi pratade om ditten och datten! är hon inte en sådan lite sötnos?!


Mer av mitt finfina påskris!




Har Ni fixat ihop något fint påskris ännu? och vilka färger på fjädrarna kör Ni med?!

Den lååånnggaa fredagen....


Oj jag har inte skrivit på två hela dagar! illa! men har haft så mycket på jobbet att göra och igår spenderade vi hela eftermiddagen på inget mindre än IKEA! Så kul att gå där, man hittar alltid så mycket som man bara måste ha typ  "hur har ja kunnat leva utan en sådan!" och sen så är ju allting så billigt där! tyvärr så lyckas man alltid glömma bort innan man betalar att massa billigt blir faktiskt ganska dyrt....men men kom hem med massa fint, som ni kommer få se snart när vi lyckats packa upp allting! Men iallafall nu åter till påsk och den lånnggaa fredagen! Var nere i går och letade rätt på mina små kycklingar i källaren och så satte ja upp mitt finfina påskris! I år blev det gula och lilla fjädrar! Alice tyckte det var väldigt intressant, sekunden efter detta kort är taget så försökte hon typ hoppa upp i det, inget lyckat!
Nej nu ska ja ta tag i alla IKEA kartonger och inhandla lite påskägg, tänk vilken tur man inte levde förr för då fick man inte göra något alls denna dag man skulle typ bara sitta stilla....det skulle ja aldrig ha klart av! ha en underbar långfredag nu!


mmm...magnum!

Alltså man blir så lycklig, det var soligt och varmt idag med! Underbart!
Så jag passade på att idag äta min första GB glass för året och eftersom jag är en riktig choklad älskare så blev det en Magnum Temptation Chocolate som jag föll för när jag stod där över glasdisken och valde! mums, säger jag bara! Det är alltså den mörka chokladglassen här nedanför och för er som är nyfikna på vad som det är i den kommer här en smarrig beskrivning:
Krispig, mörk belgisk choklad utanpå. Len chokladglass inuti med läckra bitar av vit belgisk choklad, sega brownies och mjuk chokladsås.
Låter det inte helt fantastiskt gott?! Tyvärr var den lite liten...bara efter några tuggor så var den slut....så slutbetyget blir 3,5 glasspinnar av 5 möjliga!
Jag smakade även Magnum Temptation Caramel och Almonds, den ljusa chokladglassen och jag måste nog erkänna att den var snäppet vassare! Hör här:
Tjock mjölkchoklad utanpå. Vanilj från Madagaskar inuti, med stora knapriga mandelbitar täckta av mörk belgisk choklad och mjuka virvlar av kola.
Just virvlar av kola, mums så gott! Så denna glass får faktiskt 4 glasspinnar av 5 möjliga!
Så äta dessa glassar och njut gott folk!


Nu börjar påsken!

Idag sken solen igen, så härligt! man blir alltid så mycket lyckligare när solen skiner!
Och en prtfekt start på påskveckan! Så imorgon ska ja ner i källaren och leta rätt på alla små kycklingar som ligger o kurrar (eller vad nu kycklingar gör) i en kartong där nere i mörkret någonstans!
Men här kommer lite inspiration så länge!



Den påskiga och fina handuken till vänster hittade jag på hemtex för 29 kr
och även det gula fina förkläddet hittade ja på hemtex för 69 kr.

Lilla snigel akta dig...


Titta sicket fint dörrstopp, kommer passa perfekt i sommar när man vill ha öppen dörr så att sommarvärmen kommer in!
Hittade den på Åhléns för 79 kr.

källsortering!

Japp då var det söndag igen och tyvärr verkar solen gått och gömnt sig idag! Så då tänkte jag vad passar inte bättre än att fixa till lite snyggt i skåpet under diskbänken, dels för att det var väldigt stökigt där och dels för att vi har källsortering här i huset så då måste ja ju gör iordning så att ja kan källsortera. Värna lite om miljön och så! I veckan var det ett möte häri bostadsrättsföreningen om just källsorteringen men ja kunde inte gå så istället fick jag ett stooort kuvert med fullt med information om just källsortering istället och nu till frukosten har jag läst igenom allt, japp varende bland så nu är ja en mästare på soretring av soppor! Så sen var det bara att sätta igång!


och en bild före...



usch ja vet så stökigt...

planering...

Eftersom min plan var att göra ordning i skåpet så var ja faktiskt iväg och köpe hinkar redan förra helg till skåpet! känner mig lite osm en kock  "och nu ska den stå 30 minuter i ungen och tada så här ser den ut då"  säger dem och trollar fram en ny plåt under bänken! Men iallafall jag hittade ett litet kitt på Bauhouse med hinkar för bara 59 kronorm då fick man två stora och en lite mindre med lock, helt perfekt! Bostadsrättsföreningen har fixat så att man får en lite mindre hink, eller ja tror det är kommunen som man får dem av när man källsorterar och sen har jag en större blå hink som ja tror att ja har köpt från IKEA för länge sen, alltså totalt fem styckna!


Hinkarna!



Hinken eller korgen till vänster var den son fanns och hämta i vårt sopprum
och dem till höger är det lilla kittet som jag hittade på Bauhouse för 59 kr.

och en bild efter....

Efter lite pyssel och fix oxh tix så blev det såhär! Så nu är det bara att börja bli duktig och källsortera!
Tidningar och glas tänkt jag har i några snygga hinkar med lock utanför på en liten hylla, men har inte hittat några så är det någon som något tips på vart man kan hitta just snygga hinkar med lock?



Och här efter! vad tycks?!

Underbara morgon!



Se så fint de blänker i solen!

God morgon denna härliga lördag!

Galet vilken underbar morgon det är idag! Dels för att det är sovmorgon men framförallt för att jag vaknad av att solen sken in genom sovrummsfönstret, finns nog inget bättre sätt att vakna på! Det svåra och den stora frågan med den här årstiden är alltid hur man ska klä sig, ska man ta vinterjackan eller vårjackan?! med vinterjackan blir det nog för varmt men med vårjackan blir det nog för kallt....hmm...stora problem här i livet!
iallafall igår var ja en sväng nere i min forna hemstad jönköping, jönet eller vätterns stjärna eller vad de nu förösker kalla sig, jag skulle nämligen träffa och äta med min vän Jara! Jönköping är faktiskt en ganska fin stad med vättern och allt....men norrpan är så mycket finare! Iallafall jag var litte tidig så jag passade på att strosa runt lite och passade då på att smita in i en affär som in får missas om ni är i jönköping, nämligen Anna k. heminredning! jag lovar man vill ha allting i affären, bland annat hittade jag vasen som är på bild nedanför, är den inte så fin?!
En annan sak ni inte får missa om ni bestämmer er för att besöka jönköping är resaurangen aqua, sjukt god mat och framförallt är den väldigt snyggt inrett! bland annat så har de en bar som ändrar färg, vilket gör att rummet med jämna mellanrum får ett annat ljus, välidigt snyggt!
nepp nu ska ja ut i solen!

Den blommiga vasen!



Den fina vasen som jag hittade på Anna K. heminredning för 209 kr.

Möt Jara!



Min underbara lilla söta vän Jara!

Den "flerfärgade" baren!



Vilken tycker ni är finast? själv tycker ja nog den rosa...

Nu är det vår!!

Äntligen Äntligen Äntligen är det vår ute! och nepp jag vägrar tror att mer snö kan komma eller att solen någonsin ska gå i moln! Och hur kommer det då att jag kan vara så säker på att det faktiskt är vår ut kanske ni nu undrar jo för att:
- en fågel kvittrade på vår innergård i morse när jag släppade mig upp ur sängen vid fem.
- jag frös inte i morse när jag gick från lägenheten till bilen i kjol och strumpbyxor
- jag satt inte huttrandes och stel som en pinne de första minutrerna i bilen och svor över hur kallt det var
- när jag kom hem så hade krokusarna slagit ut i rabbaten, lilla gula och vita små blommor pryder nu fint rabbaterna.
- jag plockad även en tussilago som satt i ett dike, bildbevis finns nedan!
- folk gick i solglasögon i dag, såg även en kille t-shirt men det känndes lite överdrivet!
- och sist, och det som väger tyngst att det faktiskt är vår ute, är att det var en sjukt lång kö till halvars glasstånd!
Så eftersom det nu idag blev vår så gav sig jag och min pojkvän genst ut på en promenad i solskenet när ja kom hem från jobbet och tog vägen hem genom stan eftersom jag har varit så duktig och lämna in mina skor på omklacknig, så tänkte jag passa på att hämta ut dem idag. Men tyvärr så möte vi "omklackningskillen" på vägen ut från han lilla affär, nej han tänkte inte rymma han hade helt enkelt stängt.  Men eftersom den lilla "omklackningsaffären"  ligger bredvid Åhlens här i stan så gick vi in där och spanade runt lite och då hittade jag två helt underbara hattaskar och jag var bara tvungen att ha dem! ni vet den där känslan att utan dessa blir jag lixom inte hel, ja typ...så det var bara att köpa dem! Men det är så fina, kan inte riktigt sluta attt titta på dem! Så jag hittade dem alltså på Åhlens för 225 kr för båda. Titta och se vad ni tycker!

Hattaskarna!


Här står de nyinköpta på golvet! Alice min lilla katt var också hemskt nyfiken på dem!



och här på hatthyllan...

Och här står de fina och granna på hatthyllan!
 

Vårtecken!

Min fina tussilago som jag hittade i ett dike idag!

 

Servetter, alltid bra att ha!

 
Servetterna vill också ha det fint runt om sig!  
Detta fina servettställ hittade jag på www.honeyimhome.se för 179 kr.
Tänk bara ett par fina enfärgade servetter i detta ställ, snyggt!



Soluppgång och star pilotes...

idag började min dag på ett sådant underabrt sätt, det var nämligen en jätte fin soluppgång när ja åkte till jobbet!! underbart!! tyvärr var den så att den bläddaded mig i bakspegeln, vilket gjorde att ja inte såg ett smack bakåt och därför kanske inte var en jätte bra bilförare vid alla omkörningar! men men det var väldas fint! plus denna fina soluppgång så spelades även star pilots på radion = lycka! japp är en äkta schlager nörd! iallafall ja var jätte glad hela dagen, ja menar efter denna start på dagen så, ända tills ja kom hem och skulle få till en snygg header, men trots att ja tyckte att ja gjorde allt rätt så nepp så vill det inte. Så ja får dras med detta utseende på bloggen ett tag till!

men iallafall eftersom denna  blogg kommer handla ganska mycket om mina små projekt här i min lägenhet så tänkte jag att det kanske det vore kul för er att se planlösningen så att ni kan hänga med på vad som händer och hur rummen ser ut!
så här kommer därför planlösningen! Det är alltså en två på 58 kvadratmeter och tre meter i takhöjd, slå det ni!

Planlösning


RSS 2.0