Min fina blomsterting!

Så var det lördag igen, veckorna går ju så snabbt och fast man har semester och kan ha sovmorgon varje dag och slappa i soffan på förmiddagarna känns det ändå mer oki att göra det när man vet om att det är lördag! Idag är det städdax, ja ska damma, fixa, plocka, skura, feja! Vår lägenhet ska vara som en fin oas när jag är klar och ska dofta så där gott så man nästa ser blommorna som skurmedlet doftar fara över golvet och så ska jag kasta sissådär med håret som de gör i alla reklamer och skratta! japp så ska det bli, så nepp dax jag sätter igång! först så måste jag bara visa denna fina blomsterting, vet inte riktigt vad jag ska kalla den, som jag köpte på indiska för några dagar sedan, har ingen aning vart den ska stå eller vilka blommor jag ska ha i den, men fin är den allt!


Denna fina ting köpte jag på rean på Indiska för bara 129 kronor!



Fina aluminium krukor perfekta att ha gröna fina växter i!

Peace

Nu har min lillasyster åkt ut i stora vida världen, hela vägen bort till australien. Är jätte jätte glad för hennes skull, för hon är verkligen en "restyp" och vill ut och se världen, men om jag får vara egoistisk så skulle jag hellre vilja att hon bara hade farit ner till malmö igen. Malmö är lixom bara 5 timmar bort med bil, medan australien är x antal timmar bort med flyg. Men nepp slut med det egoistiska, är verkligen så glad för hennes skull att hon ska till hennes kära australien igen! och vet att hon kommer få det helt underbart där borta!!
Hittade detta kort som jag tog på en ros på Öland, rosen heter Peace och jag tycker namnet passar så bra. Den är så otroligt fin och kortet gör den inte riktigt rätvis. Sådana rosor ska jag ha i vår trädgård sen när vi skaffar ett litet hus!


Rosen heter som sagt peace och är så otroligt fin.

En mysig eftermiddag i jönet!

Igår for jag och Nanny ner till vår gamla stad Jönköping! En mysig stad som jag spenderad tre och ett halvt år i då jag läste på högskolan där, så det känns alltid som om man lite far tillbaks i tiden varje gång man åker ner dit! Hela eftermiddagen ägandes åt att strosa runt och titta i affärer innan vi träffade Elin och Linda på en av Jönköpings bästa restauranger nämligen Anna-Gretas. Det är en lite mysig tapas restaurang, som har jätte god mat och bra service! Om Ni någon gång befinner er i Jönköping och undrar "hmm...vart ska vi äta?!", gå till Anna-gretsa! Ni lär inte ångra Er! Jag kom hem med två riktigt bra fynd från vår eftermiddag i stan, hittade fyra skålar på Indiska för bara 29 kronor styck och en super fin svart-vit scarfs från MQ, perfekt att vira runt halsen nu när hösten snart börjar smyga sig på!


Nanny och Elin på väg att hugga in på maten.


Jag och Linda.


Den super goda choklad och jordnötsbrowniesen som jag åt till efterrätt! den var muma!


En av mina fyra fina skålar som jag köpte på Indiska för bara 29 kronor styck.


Jag föll för mönstret, det var så fint.


Min scarf som jag köpte på MQ för bara 150 kronor som Alice tyckte var perfekt att leka med sin råtta i.

loppisfynd!

Så var det tisdag igen och fortfarande semester, underbart!
Jag och min kära pojkvän var förra veckan iväg på en lite roadtripp där vi bland annat var på öland några dagar med hans föräldrar och då var vi på en stor loppis, gammalt och nytt heter den och ligger på norra Öland. Jag säger bara det, åkt det om Ni någon gång vill åka till den bra loppis och är på Öland! De hade massor av allt och framförallt fina möbler, bland annat små fina kökssoffor och en svart jätte fin gungstol. Men eftersom vi har det fullt i vår lägenheten så höll vi oss mer till att leta efter fynd bland inrednings sakerna och vi hittade en gammal fin kaffekvarn och en finfin vas. Men som sagt åk dit, gammalt och nytt är namnet, ifall Ni har vägarna förbi!






Den är sliten och gammal, men ack så charmig!






Vaser med rosmotiv på är ju bara så fint!

På skattjakt i källaren!

Igår var fick jossan och jag uppdraget att rensa bland alla våra gamla kartonger i källaren, det hela blev en liten resa bakåt i tiden och en skattjakt. Leksaker, gamla kramdjur och dagböcker gjorde att rensandet nog tog lite längre tid men det var jätte roligt! Vi hittade vår gamla barbiedockor och fullt med berättelser vi hade skrivit när vi var små, detta blandat med gammalt porslin, pappas gamla frimärksamling och gamla inredningssaker gjorde det hela lite till en skattjakt. Så det hela slutade med att jag åkte därifrån med lite smått och gott bland annat dessa fina saker.  


Denna fina burk är en av mina skatter från källaren.


Vi hittade dessa två fina små skålar som mormor och morfar fick när de gifte sig.


och sist men absolut inte minst fick jag ett upplägningsfat som mamma och pappa för länge
sedan fick av mormor och morfar!

svansdans och sand mellan tårna!

Så då var vi äntligen på öland! Vi är i björns föräldrars stuga och det är så tyst, ni anar inte, det enda man hör är fågelsång. Väldigt rofullt, tror jag det heter med ett fint ord. Igår när vi kom hit så gick vi till en udde och jag har aldrig sett så många svanar på en och samma gång, de kryllade i havet! Mycket fint!
Idag begav vi oss till en strand, byerum strand, värsta utomelandskänslan. Den var jätte lång och sanden var så mjuk och len att gå barfot i! tyvärr så var vattnet iskallt, eller jag nästan, så jag badade inte. Jag hejade på dem som badade och ropade uppmuntrande ord, säkert väldigt omtyckt! Imorgon är planen att vara en äkta turist i Borgholm med kameran runt halsen och kartan i handen!


"svandansen", är nog mer tur än skicklighet att jag lyckades med detta kort!


vackra solnedgångar har de också på öland.


Flip-Flops i sanden.


Min hawaiipojkvän med blomma i håret! 

Är helt kär i denna väska!

usch och fy det var ju en hel evighet sen jag var inne och skriv något här! Har haft fullt upp på jobbet och annat men nu har jag äntligen semester!!! känns så skönt och så lyxigt!! Häromdagen var jag och min lillasysteryster, även kallad Jossan, på ingelsta köpcentrum och spanade in rean i de olika affärerna och hittade då denna sagolika väska på MQ för bara 149 kronor. Jag är helt kär i den! oj nu kom alica här och lade sig på tangentbordet....iallafall är väldigt nöjd med den, så fin!
Nepp nu ska jag mysa lite med alice och sen ska jag kasta mig över packadet för idag far vi till öland och sen vidare till falsterbo!


så vad tycks?!


fint spänne!


mycket fin insida!

RSS 2.0