så var det söndagskväll...

Så var det söndagskväll igen och helgen har bara vips försvunnit. Helgerna går ju så sjukt fort, men det är klart det gör ju vardagarna med! Helgen har spenderats i stan med lite shoppning, grilkväll och utgång och med solning och badning! Denna underbara värme, nu är det verkligen sommar! Hoppas så att värmen nu håller i sig ett tag så att man får njuta lite mer av solen!
Igår kväll var det alltså grillkväll hemma hos Alexandra,Peter och Emilia! Så mysigt och så gott med grillat, tror nog att allting blir gott bara med grillar det! Tyvärr så kom det hiskligt mycket mygg så vid halv elva så gav vi upp och gick in och åt hemma gjord rabarberpaj som Karin så duktigt gjort och lyssande på schlagerlåtar från 2004! Sen bar det av till palace där vi dansade runt natten lång! En riktigt mysig och kul kväll helt enkelt!

Peter, Emma och Emelie!


Alexandra och lilla Emilia


har ni sett någon sötare lite tjej! 

"Galletto"!

Jag älskar burkar . Jag kan gå in i en affär och helt automatiskt dras min blick alltid till någon liten burk som står där och ser fin ut på en hylla! japp jag helt enkelt älskar burkar i alla dess olika färger och former! till och med konservburkar! Idag när vi var på Willys och storhandlade så hittade jag denna fina konsverburk, planen är att vi ska samla fullt med fina konservburkar och ha ståendes på en av våra "Öppna" hyllor i köket!


visst var den fin?! och en hiskligt billigt inredningsdetalj, kostade 7.90 kr! perfetk!

kopp på fat och en kruka från mormor!

Idag har jag varit hos min mormor efter jobbet! Hon blir så glad när man kommer dit, då blir man blir lixom extra glad själv när man ser att någon annan blir så glad bara man tittar förbi och säger hej! Så vi åt och fikade och sen fick jag som vanligt en liten kasse med smått och gått med mig hem, bland annat fick jag denna fina kruka och en liten kopp på fat! Krukan gör sig inte riktigt rättvis på bilden, den är mycket finare i verkligheten. Koppen och fatet är från min mormors mamma, det är så kul att ha saker som har gått lite i arv, det är mer känsla i sådana saker!


sommar och sol och väggpanel!

Nu snart snart är nog allt sommaren här, jag brukar egentligen räkna från första juni men om denna värme ska fortsätt så kan man nog säga att sommaren är här! Nu var det faktsikt ett tag sen jag gjorde något i lägenheten...får nog ta tag i det igen! Så hittade en väldigt fin väggpanel som jag blev lite sugen på! Den är i 100 % bomull och kommer från Ekelunds Linneväveri.

Jag hittade den på bluebox.se och en kostar 495 kronor, var de inte så fina?!

skåne för hela slanten!

Nu har jag lämnat mitt kära norrpan och åkt hela vägen ner till skåne för att umgås hela helgen lång med mina systrar!
Så hela eftermiddagen har vi mest varit i stallet där min stora syster har ridigt lite hästar och jag och cleo, hennes hund, mest har strosat runt! Nu sitter vi  mest slappar i soffan, en väldigt skön fredagskväll helt enkelt!


lite halm i en box, tyckte det blev så fint med den gula halmen mot den röda väggen!


en ensam gunga under ett stort träd, fint men ändå lite spöklikt på något sätt...


Min duktiga syster på hennes häst "myggan".

"regn, regn, regn o nasse måste ösa...."

oj vad regnet öser ner idag, inte alls kul...Men eftersom jag ska fara ner till systrarna i skåne så känns det lite skönt att det inte är strålande sol, om man får vara lite egoistisk!
Igår var det "fredagskväll a la pernes i jursla", alltså pappas goda mat och de oblikatoriska chipsen innan maten! Vi tog även en shoppningtur in till maxi, eller ingelsta shoppning som det nu har bytt namn till, mamma och pappa var nämligen på jakt efter skor! Men vi hittade massor med fina saker! Jag tog en snabb sväng in på cubus och kom ut med tre fina plagg, bland annat denna mörka jeansklänning!

Jag har tittat på den här klänningen jätte länge och igår var det 30 % rabatt på cubus på maxi, så då var jag ju bara tvungen att slå till! Den kostade 249 kronor i ursprungspris.

Grodan kermit!

hihi har ni sett en sådan söt groda vi har på vårat bord!jag menar hur många har en illgrön cool liten groda på sitt matbord som pojkvän var och varannan dag "high-five:ar" med!! Fick den av en av mina söta små vänner och den passar perfekt in i vårt gröna sköna kök!




Om ni är sugna på en likadan så får ni åka till maxigallerian och leta, jag har nämligen fått en ledtråd att den kommer därifrån! den grönradiga duken är en bordstablett som jag köpte på IKEA för 29 kronor.

En turkos skönhet på fyra ben!

Har ni sett en sådan fin lite pall som jag hittade på nuncinredning! Tyget är sagolikt vackert!
Tänk vad lycklig man skulle bli om man hade den i sitt hem!

Hittade den alltså på nuncinredning.se och kostar 6 500 kronor.

Rosa skönheter

Idag skiner solen igen!! tänk nu har halva maj gått och snart är det juni och då är det ju sommar!! det går ju så sjukt fort!  man både längtar och inte längtar till sommaren, dels för att det är så härligt att ha det framför sig och dels när sommaren väll kommer så går den så fort och vips är det höst igen!och hösten är bara burr...Men när man ser dessa fina blommor så känns hösten väldigt långt bort!




Är de inte så fina?! vi har två stora träd fullt med sådanahär fina rosa blommor på vår innergård, jag vet tyvärr inte vad de heter...någon som vet?

Idag har jag och min pojkvänn gått en promenad i stan och så tog vi en sväng in på bibblan med på hemvägen, hittade inte exakt de böcker jag var ute efter lite retligt....men hittade lite andra som jag hoppas är bra! Så nu ska jag kurra ihop mig i soffan och bläddra lite i dem och i min "Casa da abitare" en inredningstidning från italien, den du!

Fina lyktor till sommarens alla kvällar!

Man blir ju så sugen på att ha en egen liten altan nu när sommaren närmar sig som man får pynta med fina små ljuslyktor, som med någon av dessa kanske!

 
Hittade dem alla på eikkala.com och de kostar från 189 till 249 kronor.

Finfina bukar!

Vet ni vad som jag fick idag på posten, jo mitt IKEA Family kort! vet att jag nog egentligen är lite för exalterad över detta och att det är ganska många vuxenpoäng! Men jag är hiskligt glad över detta iallfall, sen var tyvärr inte själva kortet så fint...rött och genomskinligt...så det får nog sitta på den bakre raden i plånboken!
Helgen var iallafall mycket lyckad och om Ni någon gång åker ner till Varberg så måste ni ta en runda i en liten butik som heter "komin", de har massor fint! Bland annat hittade jag dessa fina burkar där!


Så kom ihåg affären "komin" om ni är i Varberg! ligger vid stora torget så ni borde inte missa den lilla affären!

God morgon, God morgon!

Så var det lördag igen och jag har just ätigt frukost framför tvn! känns så lyxigt att göra det!
Tyvärr så skiner ingen sol idag, men tror att det skulle bli fint imorgon! Men eftersom jag i alla fall ska ut och fara så är det kanske skönt att det inte är sissådär super fint väder, dels för att jag i princip inte har någon luftkonditionering i bil och dels för att jag hellre då skulle vilja ligga på en filt i solen än att köra fyra timmar i bilen!
Min första anhalt är lunch i jönet, sen vidare till varberg där en stor fest väntar! imorgon blir det nog fika i varberg och sen tillbaks till jönet för lunch igen och sen hem till norrpan igen och äntligen få träffa pojkvännen som varit iväg på en lite tripp! Så nu sitter jag och funderar på min festoutfit, hittade några jätte söta rosetter igår när jag gick på stan som jag funderar på att ha i håret! Nepp nu måste jag göra i ordning mig så att jag hinner!ha en underbar lördag
nu!!


Dessa små fina rosetter hittade jag på lindex för bara 29 kronor styck!

jag var ju så stärkt men föll för en kruka!

Det är ganska komiskt, idag så lyssnade jag på P3, vilket jag göra hela dagarna på jobbet, och då mellan klockan 10-11 är det "hallå P3" och då pratar de om olika ämnen och så får man ringa in och säga vad man tycker och tänker om just dagens ämne. Idag så var ämnet shopping och varför man shoppar så mycket och efter en timme var jag stärkt och tänkt, varför handlar man egentligen så mycket? och då tänkte jag "nepp nu ska jag spara pengar och sluta handla så mycket" . Sen så blev ja lite ledsen av olika anledningar och så gick jag en sväng på stan efter jobbet för jag behövde handla mat och så gick jag förbi en blomsteraffär och där såg jag den, den fina krukan jag så länge har tittat på och viljat ha. Ni kan säkert lista ut hur det hela slutade, trots att jag på dagen hade bestämnt mig för att spara pengar och inte handla så mycket så slutade det ändå med att jag stod där i kassan och drog fram mitt kort....men det är klart vad gör en lite kruka för skillnad?!
Sen gick jag hem i spöregn och kunde virda ur mina strumpbyxor när jag kom hem, härligt!


visst är den fin? och den passar perfekt i vårt sovrum som har en lite romantiskt stil! Krukan kostade 79 kronor och murgönan 29 och jag hittade dem på blomseraffären buketten.

jag är kär!

Jag är kär i denna underbara ting!  Har ni sett en sådan vacker vas?!
Jag köpte den på Indiska för ett tag sedan och är så fruktansvärt nöjd med den!




se så fin den är!

sicken väggmålning!

fy vilket burrigt väder det är idag, då är det extra skönt att sitta uppkrupen i soffan och slö titta på tvn och mysa med min lilla katt! saknar dock han som alltid brukar sitta bredvid, min pojkvän....
Var det någon av er som såg Roomservice igår? älskade tapeten och väggmålningen var fantastisk!
De fotograferade först ett träd som sedan jonnie och Linda Bengtzing målade upp, sen satte de dit bokhyllorna och hängde dit ljuslyktorna! varför varför varför kom inte jag på den här ideén!


är det inte så fint?!

Mina underbara porslinsblommor!

Mina underbara porslinsblommor blommar äntligen igen! De är så vackra och luktar så gott! Om ni vill ha en lättväxt blomma med väldigt fin rosa blommor så ska ni satsa på dessa! se så fint de blommar!


underbara blommor, är de inte fina?


och det är inte bara en blomma, det är flera stycken som gömmer sig i grönskan!


och här är de i sin helhet, som ni ser växer den vänstra lite bättre!

Ett slott för en fågel!

Eller nästan iallafall! Men fåglar vill ju också bo fint, så se vilket fint fågelbo som jag hittade på Indiska! Där skulle nog familjen gråsparv eller blåmes trivas finfint!


Hittade den som sagt på Indiska och blir din för bara 199 kronor. Är den inte så fin?

nja gick väll inte riktigt som jag tänkt mig med tavlan!

å grillkvällen igår blev så lyckad! maten blev mums, japp grillat är helt enkelt godast! Visst det blev lite kallt efter ett tag att sitta ut men då kurrade vi ihop oss under ett gäng filtar och tände fullt med värmeljus! Så mysfaktorn var helt enkelt hög!

marinerat kött, olika korvsorter och laxspett var det som grillades!


Och det var Peter som var grillmästaren för kvällen och Jonna höll sällskap!

Jag målade ju även om min gammla IKEA tavla igår! Kom ihåg detta, om Ni köper en tavla med dimmigt glas så sätt inte på maskeringstejp, för när jag drog bort den så följde lite av det dimmiga skiktet med. Inte bra och absolut inte vad jag hade tänkte mig. Så först tänkte jag måla glaset vit med men sedan så hämtade jag ett sandpapper och slippade delar av ramen och även glaset, blev väll inte jätte bra men den får hänga ett tag som den är nu och sen så när jag tröttnar på den så får jag väll försöka måla glaset eller hitta på något annat med den! Men så här blev den iallafall!

Så vad tycks?!


Och här ser ni hur det blir när man sanpapprar glas!

Solning och målning!

Jag har just ätigt en mumsig macka och drukigt o`boy i soffan i solen som lyser in genom fönstret, kan lördgasmorgonen börja bättre?! Vet ni vad jag ska göra idag, jo jag ska sola för första gången i år, jo alltså jag har ju varit ute i solen men idag ska jag verkigen sola! NI vet, åka ut till kära mor och far kanske dra på mig bikinin och lägga mig i lä på altanen och läsa någon riktigt bra bok! Sen ska jag nog upp till alexandra och peter och deras fina lilla hus och hänga i deras nyinköpta utemöbler hela kvällen! Men först ska jag måla om ramen till en gammal IKEA tavla, så att den blir vit och fin och kan hänga i vårt sovrum!


Här är maskeringstejpen på så nu är det bara att köra igång och måla ramen vit! Titta in imorgon vettja om ni vill se resultatet!

Blommor så långt ögat når!


Nu har våren äntligen kommit hit till Norrköping! det är helt underbart!
Hoppas ni alla haft en finfin första maj!












RSS 2.0