Vackra kort

Jag har haft en sådan skön söndag, mest jobbat med min inredningskurs, myst i soffan med sambon och katten och hälsat på en sväng hos föräldrarna ute i jursla. Perfekt sysselsättning för en söndag! Ute i jursla blev det mest en lång lunch och sen lite snöskotning, gud vad mycket snö! man skottade och skottade och sen skottade man lite till! Jag kom på att jag inte visade de otroligt fina korten som jag även köpte igår, hittade dem i väskan efter jag hade lagt upp de andra så de fick vänta tills idag med att bli fotograferade! Jag tycker de är så fina, så funderar på att köpa två till och rama in för dessa två kort har jag andra planer för!


hittade dessa två fina kort på Åhléns, visst är de fina?!


glittriga kort kan man aldrig få nog av!

Zetas trädgård

Jag var nog lite väl optimistisk när jag trodde att jag skulle klara en bokrea. Nepp fick helt enkelt känna mig besegrad av huvudvärken och yrseln men lyckades få med mig två böcker! En till emilia och en till mig, Zetas trädgård. Jag vet, en trädgårdsbok och vi har ju ens ingen trädgård, ens inte en balkong, ens inte en blomlåda! Men den är så fin och det finns så mycket fina bilder i den! Så blidde en kort sväng på bokrean, sen en lång lunch med gänget och sen en kortis på H&M. Sen hem till soffan, där jag sov i två timmar, så skönt!


Zetas trädgård, köpte den för bara 59 kronor!


en bok med mycket fina bilder, gillar sånt!


hittade fina fingervantar på H&M, två för 39! perfekt eftersom jag troligtvis kommer att tappat bort iallafall ett av paren...



hittade även denna tröja för bara 99 kronor!

Tricia Guild

nej idag verkar solen inte vilja lysa, är helt igenom mulet här och på vädret såg jag att det eventuellt skulle komma ännu mer snö! galet!
Idag är min plan att ta mig bort till bokrean, tänk jag har missat två hela dagar av den. Så nu ska det bort och shoppas, eftersom jag då inte har kunnat gå dit så har jag ringat in alla böcker jag vill ha i reklambladen! haha jag tror det är lite pensionärsvarning! Så nu har jag proppat i mig lite alvedon så huvudvärken ska gå över och sen är det bara bort och slåss för de bästa böckerna! eller ja typ iallafall!
Vet ni, jo vi ska göra om i vårt vardagsrum! jag har lixom aldrig varit helt nöjd med det, men har inte riktigt kommit på någon bra lösning. Men nu har jag kommit på det! Vi ska få in en fläckt av Tricia Guild, hon är en väldigt duktigt designers och inredare. Hon gör otroligt fina tapeter och textilet i så härligt färger och jag tänkte att vi skulle försöka få in lite mer sådant i vårt vardagsrum men med de svarta möblerna som bas. Så blir nog även att titta runt lite efter nya soffkuddar på stan idag!


Underbar inredning, tapeter och textiler från Tricia guild.

Armband i vitt och glas

Jag tror jag typ snart är frisk, japp för nu ikväll har jag nämligen gjort ett armband! För mig så fungerar nämligen inte alls fantasin när jag mår dåligt, men så nyss fick jag sådan lust att ta fram pärlorna och bara titta lite på den och så vips hade jag en idé på armband! Tyvärr känner jag fortfarande absolut ingen smak eller lukt, det är så tråkigt att äta när man inte känner någon smak...men men det ger sig nog snart! varför är det förresten inget vettigt på tv:n såhär dags på fredagskvällar?! konstigt!


vitt och glas, känns lite vårfint!

Lampfötter

Usch är fortfarande sjuk, fy så segt verkligen. Så dagen har jag åter spenderat i min mysoutfit och belägrat soffan. Så sett lite på os och även kollat in lite nyheter på lite olika sidor. Hittade dessa fina lampfötter från Ikea, gillar de runda i glas, känns så fräscha!






Hittade dem som sagt på ikea för ungefär 299 kronor styck.

I love you, man

fy jag har blivit sjuk, så tråkigt. Jag har haft sådan huvudvärk och ont i mina ögonen över en vecka nu och sen  igår när amanda gick bort så hur hemskt det än är så tror jag att jag slappnade av och då pang kom febern. Så har i princip sovit hela dagen och tros detta sitter jag ändå nu i soffan och tänker hur skönt det ska bli att gå och sova sen igen! Vi har sett en film i eftermiddags iallfall, det ända typ vettiga idag, det heter "I Love you, man". En väldigt bra film, rolig på sina ställen och bra slut. Perfekt för en film!


Amanda

En svart skugga
ständigt närvarande
i varje steg, i varje andetag
men man låtsas inte om den
vägra se att den

Skuggan kom
så ljudlös tog den plats inom mig
som en frö ligger den
så liten, så tyst
men närvarande i varje minut

Men så stunder tar den över
fyller hela mig och mitt sinne
en hinna lägs för ögonen
värld så svart och vit
tårar längs kinderna
och man undrar
varför just du?


Amanda

Brevkorg och fina block

Vi har precis ätit tacos, tänk tacos på en måndag! Känns lite sissådär lyxigt fel, fredagsmat på en måndag lixom! Vi var en kort sväng på stan i helgen och vårt stora projekt var att hitta snygga brevkorgar, lite konstigt namn men ni vet sådanna på skrivbordet som man har papper i! Efter lite letande och inköp av två små fina block på kontorab för bara tio kronor styck så hittade vi några på Clas Ohlson som både jag och björn kunde tänka oss att ha på skrivbordet. Det blev mycket snyggt i vår lilla hörnan på skrivbordet, nu väntar vi bara på räkningar som vi kan fylla brevkorgarna med!


De fina blocken jag hittade på kontorab för bara 10 kronor styck!


man blev så glad av blocket med grisen och blommorna på!


Så här blev det på vårt skrivbord! mycket nöjd!

Våffelmakeriet

Jag och björn min var ute och gick nu på eftermiddagen, så härligt med sol igen! Gäller ju lixom att passa på att få lite solstrålar på kinderna de dagar solen lyser! Men ruskigt kallt vart det så björn föreslog en fika på vägen, så att vi skulle tina upp oss lite. Så vi har nu testat stans våffelmakeri! det var så hiskligt gott! Jag åt en traditionell våffla med sylt, grädd och glass! Mycket mumsigt och en perfekt mysig sysselsättning på en söndagseftermiddag! De hade en mycket snygg inredning med, gillade skarp lamporna och tapeten.


utsikten från vårt bord


mycket snygg inredning, som sagt lampan och tapeten föll mig i smaken!


mums!!


en glad och mätt björn utanför våffelmakeriet

Jordgubbstiramisu

Fy vad snön bara yr utanför fönstret, hur mycket snö ska det komma till egentligen innan vi får vår?! Nej nu får det  räcka med snö, vi är ju snart innne i mars ju och då ska det bli vår och tussilagona ska komma och allt!
Alice och jag har precis sett klart på reprisen av schalgern och nu ska jag kasta mig över inlämningsuppgift 6 på min inredningskurs, kapitlet om Feng shui!
Igår kväll blidde det jursla, amnade vår hund som är sjuk pendlar hiskligt i hur hon mår. Nu hoppas vi på ett mirakel, ja det vore på sin plats! Så det blev mest att jag, mamma och pappa hängde i sofforna i vårt vardagsrum, tittade på schalgerna och os coh åt pappas goda mat! Han hade även varit på chokladprovning med vår släkt innan och då hade han köpt hem en jordgubbstiramisu åt mig, den var så hiskligt god!


Min galet goda efterrätt!



mums!


söta bodil hittade sitt favoritben och låg och tuggade ljudligt på mattan! Amanda ville dock inte vara med på kort.

I min vrå

Ibland känns bara livet så jäkligt, som om allting kommer på en gång, på hög. Min farfar fick en stork för lite mer än två veckor sen, jag har inte viljat skriva om det. På något sätt har denna blogg blivit som ett eget litet liv där min farfar aldrig fick en stork, för om man inte skirver om det så finns det inte, då kan man lägga de känslorna i en lite vrå och stänga igen dörren och kasta bort nyckeln för en liten stund, en stund som har varit så skön då livet bara har fortsatt sin normla gång. Men så i veckan blev en av våra hundar väldigt dålig och genast blir det mycket svårare att förtränga när det är två saker man ska få plats med i sin vrå, dörren blir så tung att stänga. Så tanken var från början att klä mig i min finast klänning och festa loss, istället tänkte jag nu trotsa vintervädret och åka ut till jursla och bara vara med föräldrarna och hundarna. Fram tills dess blir det nog mest att slö titta på os och dricka mitt nyinköpta thé, himlagott.


en mycket gott thé inköpt på ica för typ 25-30 kronor.

Sydney

Jo jag har varit iväg på lite marknadsmöte och kurs nere i sommarstaden varberg, tyvärr har jag aldrig varit just på sommaren i staden utan bara vintertid. Förra året bodde jag där nere i tre månader, från 1 december till 1 mars, det regnade och blåste konstant så vore ju kul att någon gång få uppleva staden i lite ljus och värme. Men men jag får förknippa varberg med mörker ett tag till!
Jag är helt kär, jag kan inte riktigt slita mig från serien Sydney som Oscar Magnuson har designat åt EM möbler i höstas, jag tycker fåtöljen och soffan är så fruktasnvärt snygga. Om jag vann på triss så vore dett ahelt klart en av mina förtsa köp, älskar formerna, älskar färgerna, japp bara älskar den!





Fåtölj Sydney och fotpal, tillsammans kostar de 23 000 kronor.




och här är soffan, se på benen är de inte så fina!? du får den från em om har har 30 000 kronor över.

Stålhjärtat är klart

Jag är nu klar med mitt stålhjärta och jag är så nöjd! Skulle bara vilja hitta någon tunn tunn kedja att hänga upp den i, nu hänger den bara i fiskelina så den snurrar runt lite för mycket. Nej idag blir det en kort inlägg, är så trött så ska gå och lägga mig tidigt och läsa lite i min bok om jag orkar!


tada! riktigt nöjd faktiskt!


pärlor, det är ju så fint!



Så här blev det i vårt fönster!

Fina matlådor

Charlotte Kalla har just tagit vårt första, ja förhoppningsvis, os-guld! hurra!
Vi var på stan en snabb sväng i helgen och hittade dessa billiga och fina matlådorna, ja vet kanske inte jätte speciella men ändå! Vi hittade dem på Clas Ohlson, det var tre för 69 kronor, ett kap! Jag är väldigt dålig på att byta matlådor....men nu, tre nya i lådan och tre gamla i papperskorgen, perfekt!


ett berg av matlådor tack!


fina färger med, då blir maten lite roligare!

En bok om kärlek

Alla-hjärtans-dags morgon, underbart, en dag med extra mys! Sitter i soffan med en mysig Alice i knät och en dator, lite trångt, men en kelig liten svart katt är svårt att motstå! Jag tittade nyss på nyhetsmorgon och då var det en som jobbade med bröllop där, tänk vilket kul jobb. Att hela tiden jobba med så fin sak och göra människor glada, visst är säkert ett svårt jobb där varje detalj måste bli helt perfekt, men ändå så kul! kanske borde sadla om.....nea gillar ju mina takstolar!
Nej nu ska jag ut i köket och baka lite scones till min björn när han vaknar, bakad ostscones förra veckan och det blev mums så tänkte köra på det idag igen! och så måste jag slå in min bok som jag har köpt till honom, en bok om kärlek, perfekt!


kärlek, kärlek och återigen kärlek...


ostscones, så goda! recept hittar ni på scones.se

Fin burk o snygg väska

Jag vet nu vart jag fått min begär efter fina burkar ifrån, min mormor! Jag har varit och ätigt lunch hos mormor idag, mycket mysigt och hon visade två burkar som är nästan 40 år gamla, jag blev helt knäsvag! Så fina! Vi tittade även i gamla fotoalbum från när mormor och morfar var unga, svartvita kort i mängder med en snyggt klädd ung mormor och en stilig ung morfar. Sen så försöker mormor alltid pracka på mig diverse saker, allt från sockriga kakor till en fin väska! Jag tackade nej till kakorna men mottog glatt väskan, det är så snygg men jag kan inte riktigt säga varför!
Nepp nu måste ja göra iordning mig det sista och sen iväg på fest!


En mycket fin burk jag fick från min kära mormor!



man kan ju aldrig ha för mycket burkar!


en galet snygg väska jag fick!


inte alls min stil, men mycket snygg!


gillar de guldiga detaljerna!

Tre systrar i en ram

Har ni någonsin tänkte på hur svårt det är att sätta in ett kort i en ram? jag var nära på att bli helt galen föut när jag skulle sätta ett kort på mig och mina två systrar i ett ram, antingen blev det snett eller så var det smuts innan för glaset och jag märkte det ju alltid när jag hade tryckt ner alla piggar på baksidan. Mycket störande, men sen kom jag på den smarta lösningen, tejp! Sen så gick det gensat mycket bättre!
Jag ska nämligen till mormor idag på lite alla-hjärtans-dag lunch en dag förtidigt! Ska bli mycket mysigt och eftersom jag är den enda systern i stan så har jag tagit på mig ansvaret att köpta något fint åt mormor, men så tänkte jag att blommor ger vi ju varje år så då för omväxlingens tänkte jag att vi kunde ge något annat! Dock köpte jag denna ram igår så jag har varken fått ramen eller kortet godkänt från systrarna.....
Nej nu måste jag börja slå in ramen och göra mig iordning!


tre systrar i en ram! Ramen hittade jag på Åhléns för bara 80 kronor.



mycket nöjd med ramen



hittade även detta fina inslagspapper och snöre på Lagerhouse, pappret kostade 30 kronor och snöret endast en tia!

Kvällens pyssel

Jag har kommit fram till att jag ska göra om hjärtat som hänger i vårt sovrummsfönster, det förra blev så sliskigt gulligt. Så nu blir det ett nytt! Hinner dock inte klart det ikväll....men nu har jag pyssel ett par dagar framöver iallafall!
Hoppas ni alla har en mysig torsdagskväll!


Stålhjärta med fejk grönska och pärlor runt!


har höga förväntningar på detta hjärta...

Vad ska jag ha i min glasburk?

hmm... ja gjorde ett långt inlägg igår med fin bild och allt och så har det inte kommit upp! Något man kan bli mycket irriterad på, men men finns väll värre saker!
Ikväll har vi haft en sådan effektiv kväll, redan vid 18.00 hade vi varit ute och gått en sväng handlat lite på stan och hunnit handla mat, kvällen känns så lång då! Sen har vi nu även hunnit laga mat, pratat med min kära far, pratat med mormor och tagit lite kort och nu sitter jag här nedsjunken i soffan. En bra onsdagskväll helt enkelt!
Vi lagade hemmagjord pizza idag, eller rättare sagt vi köpte botten och lade på sakerna själva. Men då får man alltid med en lite glasburk med tomatsås och eftersom jag är väldigt svag för små bukar, så känns det alltid lite svårt att kasta den så denna gång har jag sparat den, men frågan är nu vad ska jag ha i den? Om jag var en sådan husmor som kokade sylt dagarna i ända så skulle jag ju kunna fylla den med sylt och ge bort den, men så långt har jag inte riktigt kommit i mitt husmorstillstånd. Så någon som har en idé vad jag kan ha i den?
Jag ska göra om ett stålhjärta som jag har hängande i sovrumsfönstret och tänkte då att jag behövde en fejk slinga med gröna blad och den första affären vi gick in i hittade jag en exakt sådan slinga jag ville ha, så jag köpte 5 meter av ren gläjde! japp ibland har man tur!


Helt klart den godaste pizzan!


Vad ska jag ha i min fina lilla glasburk? det är frågan.....någon som har någon idé?


Perfekt fejk slinga!

Mumsig fiskgryta

Redan vid strax efter sju ikväll så började jag längta efter sängen och att sova, strax efter sju! Detta är illa! Så jag bestämde mig raskt för att det var dax att träna lite ikväll, har en liten sådandär träningsvideo som ja hoppar runt till här hemma i vardagsrummet. Perfekt, bara byta om och sen köra, ska försöka hålla kvar denna apositiva anda tills det är dax då ja ska byta om...
Ikväll så har vi ätigt en mycket lätt och mumsig fiskgryta, vi hade nämligen köpt en sådan påse med frysta fisktärningar och egenltigne ville jag ha tag i någon fiskgryta med saffran men så hittade vi denna på arla. se och det var riktigt god! Så laga den vettja, nyttigt, gott och lättlagat!

Det här behöver du ha:

4 port
600 g fiskfilé, t ex sej eller hoki
2 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
2 purjolökar
smör
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 fiskbuljongtärningar
4 msk sweet chilisauce
1/2 tsk salt

Gör så här

Skär fisken i 3 cm stora bitar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Grovstrimla purjolöken. Fräs grönsakerna i smör i en stor gryta tills de är mjuka, ca 5 min. Häll i vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningar och sweet chilisauce. Låt det koka upp. Smaksätt med salt. Lägg i fisken och låt det sjuda 3-5 min. Servera med kokt ris.


Mums!

Svart armband

Fick lite pyssel gjort i kväll med så pysslade ihop detta armband med svarta pärlor och kejda! Nöjd!


Svart är ju som sagt aldrig fel!

På fågelspaning runt strömen

Idag så tog Emelie och jag en promenad runt strömen och pratade om allt och ingenting, mycket mysigt! Gångvägen runt strömen är väldigt populär för männsikor men även hiskligt mycket fåglar hänger runt strömen, kanske för att det även är mycket väldigt mycket människor som matar fåglarna. Jag tänker att jag varje gång ska ta med en gamal limpbit när ja ser alla andra stå där och kasta brödsmulor, men jag glömmer det varje gång!
Idag har även jag och Björn min varit runt och tittat på lite olika villaomården här i stan, en mycket mysig liten bilfärd. Det är ju nämligen så lätt att ha lite fördomar om olika områden, så vi bestämde oss för att spana in de olika tänkta områdena för att se dem med egna ögon och japp det hjälpt verkligen. Områden jag förut helt har förkastat var faktiskt väldigt fina och skulle helt klart kunna fungera som vårt nästa bostadsområde! å så underbar tanke!


"En vit and" skreck jag ut och röck emelie i armen. "Men sofie, det är ju Kalle" var hennes svar. Han är visst en lite småkänd kille här runt strömen!


En and som stod och spanade ut över de andra.


Sist på vår färd runt strömen såg vi en svan, vädligt fin fågel!

Tacoskväll o melodifestival

Äntligen så har melodifetsivalen dragit igång! Härligt! Så igår blidde det en äkta syskonkväll med tacos ute i jursla och självklart, eftersom vi alla tre är äkta schlagernördar, en noggran bedömning av melodifestivalens alla låtar, framträdanden, kläder och programledare. Vi var eniga om fyra bidrag som helt klart var bäst, Söta Salem Al Fakir man kan ju inte annat än gilla honom och låten var kanske lite tjatig men ändå så bra! När Pain of Salvation skulle sjunga så tänkte vi passa på att plocka undan all mat eftersom "hårdrock nej tack" men sen så fästa han sin blå ögon i oss och japp vi var fast kvar i soffan. Tredje favoriten var Jessica Andersson, så härlig låt, sådan låt man blir så kär av! Ja och sen så har vi ju Ola, ja vad ska man säga! Känns väll inte helt bra att man snart är 26 och fortfarande har kvar ola som en favorit, men han är ju så snygg! Så ja man kan väll inte annat än att säga att vi var nöjda när Salem och Ola gick till finalen och Jessica och Pain of Salvation gick till andra chansen!


Tacosen var dukad lagom till att melodifestivalen skulle börja.

Äntligen min nya mobil!

God morgon på er allesammans!
Vaknade vid halv fyra idag av att björn min kom in och lade sig och det var så skönt att veta att min klocka inte kommer att ringa vid 04.45 och jag inte kommer att vara närmare död än levande när jag går upp. Utan att jag bara kunde kurra ihop mig under täcket och lungt somna utan en tanke på hur några timmar till jag fick sova. Underbar känsla!
Igår var det en äkta Pernes kväll ute i jursla, alla systrar, föräldrar och hundar hemma, chips innan maten, pappas smarriga mat och massa prat gärna i munnen på varandra! Underbara kvällar! Jag fick även min nya mobil igår som underbara, mycket underbart idag, pojkvän har köpt åt mig. Min gamla mobil valde nämligen sin dagar då den ville fungera, lite irriterade, men nu kan jag ringa och bli ringd när som helst!
Idag blir det att besöka min farfar på sjukhuset, hänga med systerystrarna och melodifestivalen ikväll! Äntligen drar det igång igen!


Tada min nya mobil! Är ruskigt nöjd med den!


nu blir bara det svåra att hitta i den och skriva på den eftersom jag är van vid sony ericsson...

Fin lampa

När vi var i jönköping i helgen så bodde vi hos Jara och hennes familj, väldigt mysigt! Det har väldigt fin i deras lägenheten och framförallt fasntade jag för dessa lampor. De hade två likadana i rummet och de var så fina och ännu finare belv de när de berättade att de bara kostade 150 kronor styck på Clas Ohlson! Man kan hitta massa fina ting som kostar en hel förmögenhet, men när man hittar något riktigt fint för lite pengar, så känns det extra fint lixom!


Så lampfot och skärm för bara 150 kronor, det är ett kap det.


Väldigt fin

Mitt supersnygga skärp

Nu har vi just ätigt Mc Donald´s mat, mums säger jag bara! Vi har nämligen varit på en lite shoppingtripp ute på ingelstaområdet här i stan, först var vi på babyland. Vi kände oss totalt förvirrade där vi gick omkring bland alla vagnar, nappar, filtar och allt! Men mysigt var det och det finns ju så mycket söta små grejor! Sen for vi vidare till Mediamarkt där min helt underbara älskling köpte en ny mobil till mig som vi ska hämt ut på torsdag, min mobil vill nämligen inte alltid vara med och vissa dagar är den lite svårhanterlig. Så åå längtar så tills på torsdag, för den var ju så fin!
Jo köpte ett hiskligt snygg skärp i helgen, har typ aldrig skärp i vanliga fall men så skulle ja ha en helsvart klänning som jag vill piffa till lite och så hittade jag detta snygga skärp och sen dess så har ja typ inte viljat tagit det av mig!


tada så här ser det ut på! köpte det på Lindex för bara 99 kronor.



kedjor är inte alls min grej egentligen men här var det riktigt snyggt

Det sista spåret av julen

Måndag igen, veckorna går så snabbt! Ikväll blir det en kort kväll, det hade nämligen hänt en olycka på motorvägen så i nästan 1 timme stod det helt stilla, så var inte hemma förrens strax efter halv sju så idag blir det verkligen bara soffan som gäller!
Helt oväntat slog vår amarilys ut en sista gång nu i helgen, som ett sista rop typ! Men själva blomstjälk var så tung så det slutade med att blomman mer eller mindre låg ner på byrån. Så vi klippte istället av blomman och satte ner den i en av våra vaser i hallen, det blev jätte fint! Perfekt med den röda blomman till den vit vasen och tapeten!


Fina blomman min


Blev riktigt bra, bara hålla tummarna att den blommar några dagar!

RSS 2.0