En helhelg i jönet

Oj inte bloggat på tre dagar, sorry! Men jag har haft en intensivhelg, men mycket rolig! Jag och björn for nämligen i lördags ner till jönet och träffade mitt jönetgäng, de som jag pluggade med när jag läste i jönköping! Så i helgen var det lite extra eftersom vi just träffades i vår gamla hemstad! Först var det middag på en restaurang, sen bar det av hem till Jara för förfest och pokerspelande och jag vann den stora sista potten! Jag var hiskligt nöjd! Sen så klämde vi in oss i en taxi och for till Sliver och dansade natten lång! Idag blev det en lååånnngg lunch på stan med massa onytigt innan vi for hem igen till Norrpan och en mycket kelig lite Alice.


Först var det middag....


Sen var det förfest med pokertema....


Sen var det drinkar och dansande natten lång....

Snö Snö och åter snö

Galet så mycket det har snöat! Jag skulle gräva fram min bil idag som vi inte har kört med sedan i tisdags och som jag var tvungen att flytta på eftersom det är parkeringsförbjud på den gatan imorgon. Det var ett berg av snö och stora snövallar runt hela bilen. Det var snö i skorna, snö i vantarna, snö på hela jackan och mycket irriterande tankar om snön innan bilen äntligen var framgävde. Men nepp problemet var inte löst, för sen så var jag ju tvungen att flytta på bilen. Jag försökte backa, nej det gick inte. Jag försökte köra fram, nej det gick inte heller. Då ut och stampa på snön vid däcken, sen in bilen och försöka igen. Ut igen, stampa och försöka få bort ännu mer snö vid hjulen. In i bilen igen. Efter sissådär tre runder till då jag sprang runt bil och stampade snö och in igen och försökte flytta på den, så kom jag äntligen loss och sladdade ut på gatan!


På promenad i ett vintrigt landskap


Snöhögar


nepp tyvärr stolen är redan upptagen!

Silverarmband med hjärtan

Jag har sett robinsson ungefär två gånger innan ikväll så jag borde inte bry mig, jag borde inte fastna eftersom jag egentligen inte kan eller vet något om deltagarna. Men ändå och detta är min stora svaghet, så fastnar jag så snabbt, så nu måste jag ju bara se imorgon vad som händer och vem som åker ut. Hopplöst! Jaja, under tiden pysslade jag ihop ett armband av stålhjärtan och pärlor!


lite pärlor och så böja ihop lite hjärtan och så har man ett armband!

Kulturell

Idag har jag blivit lite mer kulturell, för mamma och jag har nämligen varit på konstmuseét! Så fort jag bara sätter min fot ,eller ja bara tänker tanken att jag ska gå, känner jag mig genast lite mer kulturell, lite mer sådär duktigt. Det är egentligen konstigt att man inte besöker museéum mer, det är grattis, kul att gå och spekulera i varför just denna tavla kan vara så dyr och perfekt sysselsättning för en kväll i veckan då man vill hitta på något men inte allför avancerat!


Tavlor genom en statys armar.


Mamma inspekterar en tavla.


Mycket fina ramar fanns det.

Fina vintagekrukor

Jag hittade dessa fina vintagekrukor på www.broarne.se, tycker att de är så fina! Perfekt sådär lite gammeldags känsla och närkorgen de står i är pricken över i:et!


Två söta krukor i nätkorg för 145 kronor.


och om man inte tycker att två krukor räcker kan man köpa dessa tre i lika närkorg för bara 185 kronor.




Stålhjärtat

Sådär ja, då har ja pysslat klart med stålhjärt till vårt sovrummsfönst. Nja blev väll inte jätte nöjd, men nu hänger det där och dinglar iallfall så kanske jag tar ner det imorgon och finslipar lite på det!


Sådär, jo jag vet det blev lite för gulligt. Men som sagt ska finslipa lite på det.


Lite pärlor är aldrig fel.


Så blev det i fönstret, nja inte jätte nöjd.

Underbar inredningsbok

Jag har haft en helt underbar söndag, mys i soffan med Alice, pyssel, scones bakande och nu i eftermiddags så har jag och Björn varit ute hos mina föräldrar och ätigt lunch och bara myst! Den har just tapetserat om i hallen, de hittade en jätte fin tapet på mio. Den är turkos med stora guld mönster på, verkligen fint och passar perfekt till de skjutbara garderobsdörrarna, bra jobbat mamma och pappa!
Jag fick en helt underbart inredningsbok av dem, "Inred och dekorera, ljust och Lantligt" heter den och den är lantlig och gammeldags precis i min stil! Tusen tack!!


Den fina tapeten.


Passar så bra till deras skjutbara garderobsdörrar.


En av våra, eller mamma och pappas, super söta hundar Bodil.



Min nya helt underbara inredningsboken, tack igen!

Mys i Nyköping

Så var det söndag igen och en hel ledig dag kvar till måndag och jobbveckan! Idag blir det nog lite jobb med en uppgift till min inredningskurs, hälsa på föräldrarna och fixa klart mitt stålhjärta till vårt sovrummsfönster.

Igår var jag och tre av mina jönetvänner uppe och hälsade på den sista i vårt Jönetgäng som bor i Nyköing och precis fått en liten son och köpt ett fint litet hus. Vi ses ungefär en gång i månaden eftersom vi bor lite utspritt så det är alltid så kul och mysigt att träffas! Vi mest beundrade den lilla killen, Lukas som är lite över två månader gammal och satt mest och pratade och bara mös!
Sen på kvällen blidde de spel och förfest hos Jocke och Carro, med ännu mer prat och skratt. Mycket kul dag helt enkelt!


Lilla söta Lukas


Presenterna han fick av oss, alltid så kul att handla barngrejor!


Hela jönetgänget och så jag såklart!


Mys hos mamman

Solsken

Idag lyser solen igen! Så fint, är en sådan härlig känsla när man vaknar och man ser en liten strimma av solljus som lyser in bakom rullgardinen på fönsterkarmen. Man blir gensat så pigg och glad och man vill bara upp och njuta av solen, japp låter nästan lite läskigt vuxet men så är det!
Jag har nu varit en snabb sväng på stan och sitter nu och väntar på att mina söta vänner från jönköping ska komma och hämta mig, för sen ska vi alla fara upp till nyköping och hälsa på Nanny, Anders och lilla Lukas! ska bli mycket mysigt!
Jag hann förresten göra klart lite mer på hjärtat igår kväll, det är inte klart ännu men alla pärlor är nu på plats!


Solsken på forstiga blad, mycket fint.


Sådär alla pärlor på plats, nu ska jag bara fixa till där hjärtat går ihop, sätt dit prisman, en rosett och något att hänga upp det med! Men detta får jag fixa imorgon!

Stålhjärta med pärlor

Så skönt med fredagkväll, bara sitta i soffan och veta att man har sovmorgon imorgon! Underbar känsla! Ikväll blir det nog bara soffan som sagt vara och så kanske lite popcorn och kanske lite let´s dance eller på spåret! Vi har lite olika åsikter här hemma vad vi ska se på, så vi får se vad det slutar med....
Jag tänkte att ja skulle göra lite fint i vårt sovrummsfönster, jag skulle väldigt gärna vilja ha någon prisma som fångar upp solljuset och sprider det i rummet. Men en prisma känns ju lite tråkigt att bara hänga upp så min plan är att göra ett stålhjärta med pärlor och sen hänga en prisma där i! Så första blir det att tillverka hjärtat!


Detta är det som jag kommer att använda mig av, ståltråd i två tjocklekar, satinband, pärlor och en tång.


Först började jag med att göra ett hjärta av tjock ståltråd, om du inte har någon tjock ståltråd så kan du ta två tunnare trådar och vira ihop dem och sedan forma hjärtat.


Sen så tog jag en lång bit av den tunnare tråden och trädde upp pärlorna på och sen är det bara att börja vira runt, runt, runt!

Sådär så här långt har ja kommit än så länge! Så nu ska jag fortsätta på min hjärta, så titta in imorgon vettja så kanske jag har hunnit klart!

Himmelsk god pastasås

å jag har nu precis sett klart glee, helt underbart program. Det är en sådan serie man blir glad av, ni vet alla människor är goda och man vet att det kommer att sluta lyckligt! Gillar sådana serier!
Ikväll så vill jag och min kära sambo laga någon god ny pastasås! Så vi satte och ser vi varsin dator och började googla och leta, och efter en lite stund hittade vi denna helt gudomligt goda och enkla pastasåsen på icakuriren.se

Pastasås med räkor

Detta behöver du:
  • ca 100 g skalade räkor, frysta eller i lag
  • 1 medelstor gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk hackad dill
  • 1 dl lätt-creme fraiche
  • 1/2 dl riven ost med smak
  • 1 tsk hummerfond
  • pepparmix
Så här gör du:

Ta upp och tina räkorna eller låt lagen rinna av väl. Ta fram löken och skala och finhacka den. Fräs den mjuk i matfettet i en kastrull. Tillsätt sedan dillen. Sedan så tar du fram creme fraichen och blanda ner den i kastrullen, rör sedan ner den riven ost och smaksätt med hummerfond och pepparmix. Lägg till sist ner räkorna och låt dem bli varma utan att koka. Sen är det bara att servera med lite pasta och lite sallad och du har riktigt god måltid att njuta av!


Mums!!

Riverdance för hela slanten

Igår var det då riverdanceföreställning som stod på schemat! Jag hade aldrig sett det, så var lite spänd och nyfiken när vi gick dit och det var verkligen speciellt. Jag är helt facinerad över hur snabbt de kan röra på fötterna och benen, att det hänger med och framförallt inte snubblar och traslar in sig. Japp kan vara lite svårt att trassla in sig om man bara har två ben, men jag skulle säkert lyckas. De var så duktiga, där de hoppade och skuttade runt och just bara att komma ihåg alla numer och danssetg, nepp verkligen häftigt! Så om du någon gång får chansen att se riverdance så gå o se det vettja! 


Jag och Vinni spända inför föreställningen.


här dansas det för fullt!


Lite mer hopp och dans


och så lite klapp på dansen

Underbar kalender

Jag hittade denna helt underbara kalender när jag tittar runt på lite sidor med inredning. Tycker den är så fin!
Nu ska jag iväg på riverdance, jag har aldrig sett det förut så det ska bli mycket spännande!


Denna underbara ting kostar 265 kronor och finns att köpa på www.minhemlangtan.se.

Charles Rennie Mackintosh

Idag har jag äntligen klippt mig! haha jag är frisörernas mardrömskund, hon tittade alldeles chokat på mig när det gick upp för henne att jag inte hade klippt mig på ett år, senaste jag borstade håret var för drygt 2 veckor sen och inte ägde någon hårinpackning. Jag gick därifrån efter att jag hade lovat att komma tillbaks innan sommaren och med in nyinköpt hårinpackning i väskan!

Idag eftersom det är måndag så är det en ny formgivare som står på tur att lära sig lite om och idag är det Mackintosh som står i centrum!

Charles Rennie Mackintosh


Charles Rennie Mackintosh föddes i Glasgow 1868 och hann i sitt liv både jobba som bland annat arkitekt, inredningsarkitekt, fomrgivare och målare.En av hans mest kändaste möbel är denna stol som Ni kan se ovan. Nästan alla hans möbler var designade för en särskild miljö eller rent av rum och denna stol är inget undantag. År 1903-1905 ritade han huset Hill House i Glasgow som bostad åt publicisten Walter Blackie och till det helt vita sovrummet i huset designade han denna svarta stol som det skulle stå två exemplar av för att få balans i rummet. Men de två ursprungliga stolarna var så klena i dess stabilitet att de mer vara som prydnad än att fungera som stol. Innan han formgav denna stol så hade han mycket stiliserade blommönster, pärlemor och färgat glas som inslag i hans tidigare möbler. Men efter denna stol så blev rutor något som blev genomgående i hans senare möbler. Något som var genomgående i alla hans verk var att det alltid var mer fokus på själva utformandet än på konstruktionen och bekvämligheten på möblerna. Charles Mackintosh dog 1928 i London.


Halsband med rosett

Har pysslat ihop ett till halsband med pärlor, sidenband och en stor rosett! De två understa armbanden har jag redan lagt upp men lade in dem under fel kategori, så här kommer de igen!




Svarta rosetter blir aldrig fel!


Svart som natten


Armband med stora svarta stenar.

Smarriga Scones

Tänkte jag skulle lyxa till det lite nu på eftermiddagen, så jag ställde mig och slängde ihop lite Scones! Bara känna doften av nybakat bröd i lägenheten är lyxigt, något som tyvärr inte händer så ofta i vår lägenhet! Men det var väldigt smidigt, så mer scones lär det nog bli i framtiden.

Recept för 4 personer

Du behöver:
- 3 dl mjölk
- 100 gram smör
-7-8 dl vetemjöl
-4 tsk bakpulver
- 1/2 - 1 tsk salt

Gör så här:
Blanda ihop mjölet, bakpulvret och saltet i en stor bunke. Skiva ner smöret och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop tills det blir en dag som släpper bunken.
Dela degen i fyra delar och tryck ut dem till platta kakor på en smord plåt, skär två skåror i varje kaka och nagga dem till sist med en gaffel. Sen är det bara att sätta in plåten med bröden på i ugnen, ca 250 grader, i ungefär 10 minuter. Sen har du härligt scones att sätt tänderna i!


Härligt god scones.

Mys i Åby

Så var det söndag med skidor på tv:n och grått på himlen, en dag då man mest bara vill hänga i soffan med en kelig katt, mysigt pojkvän och en stor kopp Thé. Men jag behöver tvätta, gå en promenad och göra en inlämningsuppgift till inredningskursen, så soffan blir det nog inte så mycket av i eftermiddag!

Igår kväll var jag och emelie ute hos Alexandra, Peter och Emilia i Åby. Vi gick en sväng med casper och sen blev det mest soffhäng med tv:n på i bakgrunden och prat om mest allt och ingeting. Helt perfekt om man är lite lagom småseg efter en jobbvecka och behöver ladda lite energi!


Deras väldigt snygga vägg, det är fotopapper som de har köpt på K-rauta. Blir lite roligare och annolunda än en tapet.


Kortet är lite suddigt, men jag tycket det blev så härligt gammeldags känsla i kortet. Otroligt söt lite tjej.


Full med bus och väldigt intresserad av kameran.



Godnattsagan läses i mammans knä.


Emelie och jag mitt uppe i soffhänget. När det är soffhäng får korten bli lite som de blir, men mysigt var det!

En stad i svartvit

Tog en promenad förut med björn och fick till lite fina bilder på snölandskapet.


en väg mot världens ände.


En and på isen


Blommor bland stenar


Snöbeklädd blomma

Istappar på granen


Snötäcke

Tapas på La Uva

I natt har ja sovit nästan tolv timmar, galet så länge! Eller ja, förutom då alice, vår katt, kom på att hon inte ville vara vaken själv så hon antingen lekte med sin rått precis vid vår säng, skrapade under och på vår ena byrå och började äta ljudligt på en blomma vid vår säng. Men till slut så somnade hon, mycket skönt, men är ju lixom inte så glad och pigg sådär vid tre snåret på natten.

Igår var vi och testade den nya, eller den nyaste, tapas restaurangen i stan nämligen La Uva! Vi kom redan vid 18.00 och då var det halvfullt och sen vid sju så var det helt smockat med folk, mycket mysigt blir ju lite puls på stället då! Maten var hiskligt god, servicen var bra och inredningen var sisådär. Jag tyckte kanske att inredning kändes lite gammal och det kändes inte så fräscht och nytt och sen jag har väldigt svårt för sådana lampor som lös upp tavlorna på väggarna. Men maten var väldigt god iallafall!

Nu ska jag kasta mig över en beställning på ett armband jag har fått och sen ska jag försöka ta mig till en seconghandaffär här i norrpan och se om jag kan hitta något fynd!

Det var lite svårt att få ljusa bilder, men här ser ni på ett hum hur det ser ut.


Vi lyxade till det och tog varsin drinkar innan maten, smarigt!


En av rätterna vi tog var skaldjurssalladen, den rekomenderas.


Detta är potatis i aioli på hemligt recept, den var hiskligt god!


Armband i vit med hjärta

Har hunnit knåpa ihop ett till armband, har gjort nästan ett likadant för ett tag sen. Men behövde ett till nu! Väldigt nöjd faktiskt!


Vit och silver passar alltid!

Tjugondag Knut

Så var det Tjugondag Knut och nu dansas julen ut! Tänk redan nästan 3 veckor sen julafton var, går galet fort. Så idag är det dax att säga "hej då" till alla små och stora tomtar, packa ner dem varsamnt i fullt med tidningspapper i kartonger och ställa dem på någon bra plats i förrådet! Lite tråkigt är det allt att våra små tomtar försvinner från hyllorna, men samtidigt kanska skönt! Känns så mycket mer rent och stilfullt när tomtarna i lägenheten när de är borta.


Tänk om ett år kommer de upp igen!

Gröna dukar

Idag är det en trött dag, hu. Så ska nog snabbt gå och lägga mig efter detta, alice ligger redan och snarkar i fåtöljen bredvid! Var ju så i extas över mitt fina fotoalbum och hårband häromdagen så glömde bort att jag även köpte väldigt enkla men fina dukar på Åhléns. Egentligen så är det bordstabletter men eftersom vi har ett sådant litet bord så kan vi ha två sådana som en duk, perfekt!


Så såhär blev det, enkla men snygga och så var de så billiga med, 2 för 29 kronor!


Vår fina lilla burk som vi fick av pappa i höstas passar perfekt på duken!

Yngve Ekström

Det är något som jag tycker är väldigt kul med att gå i affärer är att gå in en affär, se en möbel och sen säga eller tänka för sig själv "aha men den stolen måste ju vara designad av den och den" eller "hmm jo han eller hon som har gjorde den har nog hämtat inspiration från den och den". Men jag kan så lite om så få designers, så jag tänkte nu är det dags att man lär sig lite mer! Jag håller på att läsa en inredningskurs på moveme och en uppgift jag har haft var just att lära mig mer om olika desinger och formgivare, men det var bara 5 stycken. Så jag tänkte här en dag i veckan skriva lite kort om en känd formgivare och en av han/hennes kändaste möbel! Först ut har vi Yngve Ekström och hans möbel Lamino, så luta er tillbaka, läs och lär!

Vilstolen Lamino är designad av Yngve Ekström och år 1999 utsågs den till århundradets svenska möbel och är miljömärkt av svanen. Fåtöljen och dess fotpall formgavs 1956 och är fortfarande väldigt populär, nu tillverkas den av företaget Swedese i Vaggeryd. 2006 firade Lamino 50 års jubileum och man firad det genom att ta fram en barnmodell av fåtöljen och dess fotpall som man döpte till Lamini.

Lamino har en träramen som är gjord av skiktlimmat och formpressat fanér i bok, valnöt, ek eller körsbär. Sittdynan är oftast i fårskinn eller läder, men man kan även hitta fåtöljen i andra material.

Yngve Ekström växte upp i Hagafors och började arbeta som snickare redan i trettonårsåldern men har även läst bland annat konsthistoria, skulpterande och målning. Yngve hämtade inspiration från dansk och svensk modernism och en av hans förebilder var Bruno Mathsson, vars stil inspirerade honom. År 1945 startade han företaget Swedese som han drev med sin bror tills han gick bort 1988.


Så nöjd!

Idag har jag gjort något stort, jag har nämligen bokat en klipptid! Jag känner mig så sagolikt nöjd med mig själv, lite som om jag har bestigit ett stort berg eller klarat av en svår tenta i linjär algebra. Jag är nänligen helt värdelös på att klippa mig, jag klipper mig ungefär 1 gång per år just för att jag aldrig tar tag i själva bokandet av klipptiden. Så idag gick jag med bestämda steg, utan återvändå, in på den första frisörsalongen som jag såg när jag kom till stan och bokade en tid till nästa måndag! Så nöjd!
Jag var även idag och köpte två inredningstidningar, dels för att jag behöver dem till en uppgift jag har i min inredningskurs och dels för att jag väldigt gärna vill börja prenumerera på en tidning så nu måste jag test lite olika och se vilken som jag fastnar för mest! Någon som har något förslag eller åsikt på en bra tidning?


Enkelt blomsterarrangemang

Vi har haft det väldigt tomt på vår lilla hylla i badrummet nedaför spegeln och så har vi haft en väldigt fin liten kruka som vi inte har någon anvädning för. Så då tänkte jag varför inte slå två flugor i en smäll som man så fifft säger och ställa krukan med lite blommor i på hyllan. Så sagt och gjort så var vi och inhandlade blommor och jord i lördags och idag var det bara att börja skapa!


Så här är allt samlat, jord, två blommor, kruka, hattnålar, rundtång och pärlor. Och så en nyfiken alice skymtar i bild!


Så först började jag med att skapa mina små "pärlpinnar", trä upp två fina pärlor på en hattnål och sen är det bara att böja till under pärlorna med en tång så att de sitter kvar.


Sen så är det bara i med jorden, blommorna, de små "pärlpinnarna" och voila! så har du skapt ett litet eget blomseterragemang!


Pärlor är aldrig fel!


Så här blev det i badrummet, är väldigt nöjd! Känns lite piffigt och fint!

Eftermiddag på stan med lillasysteryster

Idag har jag varit och lunchat på stan med Josefine, min söta lillasyster! Vi var på ett fik som heter "Skafferiet", ett mysigt fik men det var väldigt tomt där idag. Vi var själva, men det är klart då kunde vi ju prata om allt utan att bry sig om om någon hörde det eller ej! Efter lunchen så bestämde vi oss för att ta en sväng på stan, vår stora uppdrag var att hitta fotoalbum! Vilket vi efter lite letande hittade på Åhléns, väldigt nöjd!


åt en super god sallad.


Som sagt mysigt, men väldigt tomt idag.


Josefine i sin väldigt snygga kappa på väg upp mot stan.


Jag hittade ett fint fotoalbum på Åhléns för bara 79 kronor, en silverpenna för 20 kronor, fotohörn för att fästa korten i albumet och som pricken över i:et, klistermärken i silverhjärtan för göra albumet liten fint invändigt.


Jag hittade även ett väldigt fint band till håret på Lindex för bara 79 kronor.


Tada och såhär blev det på!

Vill ha denna klänning

Jag är helt kär i denna klänning! Vill ha, vill ha, vill ha!


Jag hittade den på HM för endast 199 kronor.

Filmtips

Usch min björn gick precis iväg till en fest och jag är kvar hemma i soffan med en rinnande näsa och halsont...känner mig som en väldig tråkig flickvän. Men men alla vi väll våra dagar! Vi såg en sjukt bra film nu på eftermiddagen nerbäddade i soffan under filten, nämligen slumdog millionaire. Det var en sådan bra film, den innehöll allt lixom, japp den måstes bara ses. Nu ska jag nog äta lite mat och sen tillbaks till soffan under filten. Borde plantera lite blommor som vi har köpt med, får se om jag orkar det.


God morgon!

Lördag igen, redan efter att bara ha jobbat två dagar, känns väldigt lyxigt! Jag sitter nu uppkrypen i soffan, dricker the ur mina favoritmugg och tittar på alla de kort som jag har framkallat och som kom igår. Fuji har nämligen en kampanj nu då man kan framkalla 100 bilder gratis, man betalar endast för portot. Så om du är sugen på att själv framkalla lite kort så hittar du kampanjen på fujidirekt.se/gratis. Så nu gäller det bara att köpa album och sätta in alla kort, innan de läggs ner i en låda och blir lite bortglömda, vilket är väligt lätt hänt för mig!
Fy håller på att bli förkyld igen, precis när både jag och sambon har blivit friska efter förra förkylningsattacken! Men men det är väll bara att uthärda denna förkylning med!


The ur favoritmuggen i soffan, lite lördagslyx.


kort från framförallt sommaren att längta sig tillbaks till.

Mönstrade fåtöljer

Hittade dessa två fina fåtöljer när jag var inne och spanade på rean på lite olika hemsidor, tyvärr var ju inte någon av dessa på rean. Men fina var de iallafall!



En lite mer vågad fåtölj. Tänk vad denna fåtölj skulle kunna lyfta vilket tråkigt rum som helst. Perfekt liten färgklick! Jag hittade den på Mio för 12.990 kronor.


En fåtölj i lite mer neutrala färger, men perfekt om man redan har mycket färger i rummet men ändå inte vill ha en helt enfärgad möbel. Den finns att köpa på Em för 5495 kronor.

Mina fina askar

Jag skulle skriva dagens datum idag på jobbet, jag skrev först en sju och sedan ett snestreck och en etta (7/1) och sen av bara farten skrev jag en nolla innan jag kom på mig själv. Så sen var jag tvungen att klämma in en etta innan nollan. Blev inte alls snyggt...tar nog ett tag innan jag vänjer mig vid att det ska vara etta innan nollan.Hopplöst!
Såhär ett tag efter jul så njuter man mer av sina julklappar än precis när man får dem, jag gör iallafall det! Jag fick två helt underbara askar av min pojkvän, som nu står på vår byrå i sovrummet, så varje gång jag går in eller ut ur sovrummet så ser jag dem! Det är så fina! Askar eller burkar är något som jag aldrig kan få för mycket av, om man har en tråkig hylla eller en plats över så ställer man dit en fin burk så tada är porblemet löst!


Det är så fina, mina askar små.


denna är min favorit, kan inte riktigt sluta titta på den!



och så fina ord på den större asken, så man kommer ihåg att leva i nuet.

Svart som natten

Ännu mer snö har det ikväll kommit! Mycket mysigt, men nu har man ju lixom vant sig vid snön så nu känns det inte lika mysigt som den som kom för några veckor sen. Men det blir ju helt klart ljusare på kvällarna när det ligger snö!
Jag har suttit o pysslat lite igen med mina pärlor, man lixom glömmer lite omvärlden när man sitter där och plockar med pärlorna. Väldigt skönt ibland faktiskt!


Silverkedja med svarta pärlor.



och så ett virkat armband med svarta små pärlor!

Indra

Igår var jag, Jonna och Emelie och testade "Indra", en ny Indisk, ja det hör man ju på namnet, restaurang här i Norrköping. Det var tråkigt men mysigt! Tyvärr så väntade vi 1 timme och en kvar på vår mat, då var vi tre styckna som hade betsällt helt vanliga rätter. När vi efter 1 timme frågade snällt hur det gick med maten så var hennes svar att det var fullt på restaurangen och att det var därför det dröjde, ingen ursäkt eller erbjudande om bröd eller någoting! Utan vi var själva tyvunga att fråga om bröd och då gick hon och hämtade 1 naan börd till oss tre....men när väll maten kom så var den god! men det är klart all mat skulle ju vara god då....nej nu är ja nog lite för negativ...men gå dit om ni vill prova något nytt! för maten var god!


vår mat! kommer dock inte ihåg namnet!


Jonna med sin mage som växer och växer! så fint!


jag och emelie i mörkret! blixten slår så hårt, så det blidde mörka kort idag!

Vinterdag

Burrr så kallt det är ute! Jag var först ute i jursla lite och sen for jag, mamma och Josefine till Merlot, vår 2-åring. Det var så kallt i stallet, efter bara en kvart hade jag helt tappat känseln i tårna och vana stallmänniskor som vi är hade jag ändå två strumpor, var av ett par var sådanan super tjocka! Fy, vi gjorde en snabbvisit där och for sen hem igen och drack the!


Merlot med sin favoritleksak, en röd boll.


här är han redo att angripa bollen igen.


snö snö överallt.


ser nästan ut som fejksnö...

Spegel spegel på väggen där...

Två dagar kvar av julledigheten, japp nu gäller det att njuta till fullo! Idag är planen att först ta en sväng ut till föräldrarna och sen ut o äta och gå på bio med några av mina kära vänner, låter som dagen kommer bli mycket bra!
Hittade dessa underbara speglar på en sidan som heter www.anangelatmytable.com, en sida Ni bara måste spana in! Väldigt mycket fina ting har det där!


Speglar med ha-begär.

Fina plåtbrickan min

Vi har en underbar liten affär här i norrköping som heter "skolgatan 14", man går in i den affären och vill ha allt! Ja, iallafall om man gillar mer fina små ting åt det mer gammeldagsa hållet. Jag var inne där en lång stund i eftermiddags och kom ut med en jättefin plåtbricka! Jag har nämligen varit på jakt efter något att ha bland annat
oljan och mitt fina glas kakfat som jag fick av mina kära systrar i julklapp på i köket och vad passar bättre än en fin bricka i plåt?! jo inget!


Fina plårtbrickan, kostade endast 125 kronor.


En liten närbild.


Så här blev det i köket! Vad tycks? nu måste jag bara hitta något att ha på glas kakfatet!


Som sagt, "skolgatan 14" en affär som man inte får missa om man är i Norrköping.

Avatar

Jag måste erkänna att den första gång jag såg reklamen för Avatar tänkte jag "stora blå varelser med svans, så töntigt". Men sen för varje gång som jag såg reklamen om den så för varje gång så började jag ändå gilla den mer och mer, inget som jag till en början erkände så klart utan jag stod starkt fast vid min första åsikt! Men sen så ville björn och familjen se den, så igår kom familjen P in, utan cizzi såklart, och så gick vi och såg den och den var så hiskligt bra! Den var så fint gjord och väldigt snabbt så kändes de stora blå varelserna med svans väldigt naturliga. Ni vet det är en sådan film som man inte riktigt kan sluta tänka på efter att man har gått från biosalongen, man lixom forsätter tänker och funderar på den. Så japp Ni alla som inte har sett den ni måste se den, den var nog helt klart en av de bästa filmer jag sett! 


Underbara påslakan

Jag har just bädad med ett par av påslakanen vi fick i julklapp, helt underbara! Det är ju nästan lite synd att lägga på överkastearna, men föräldrarna och josefine är på ingång så det får nog bli att överkastet åker på ändå. Men fina var det allt!





Rosa toner

Måndag och sol ut! Härligt! Håller på att tvätta för fullt, tre trappor ner, över innergården, en trappa ner och en lite gång bort sen är ja i tvättstugan, jag tänker att ja får motion! Har pysslat ihop lite smycken i rosa toner.


Långt halsband av bland annat rosa sötvattenpärlor att vira in sin hals i!


Matchande armband att ha runt handleden

Grönt är skönt

Fy har börjat bli förkyld igen...just när den förra förkylningen var på väg att ge sig så vaknade jag med halsont i dag, lite hopplöst! Men icke att man kan vara hemma bara för det, så jag och björn knatade ner till vår bil, även kallad "Fluffen" och drog iväg till Ingelsta shoppingområde. Vårt viktigaste uppdrag var att hitta en sladdgömma eller kabelkanal eller kabelgömma,japp kärt barn har många namn, på Bauhaus! Vi lyckades och jag hittade även en väldigt snygg badrummserie i svart, mitt första köpa om jag vinner stort på Triss någon gång!


Titta så snyggt! svart är ju aldrig fel.

Sen så har det öppnat en ny inredningsaffär bredvid, "house of Norrköping". Om ni någon gång står utanför denna affär och funderar på om ni ska gå in, så gå in för guds skull! Mycket fina prylar! Björn hittade två tavlor som han köpte, vi vet dock inte riktigt vart vi ska ha dem...men det löser sig säkert! annars får vi väll spara dem till vårt nästa hem!


Björn posar framför affären med en av sina nyinköpta tavlor


Dessa två tavlor hittade vi och de kostade bara 89 kronor styck, bra köp!

Ghost Town

Det som är så bra med sådanahära dagar, typ nyårsdagen, juldagen och midsommardagen är att man får ligga inne i soffanoch äta godis se på film och beställa hämtmat! Så nu på eftermiddagen har vi just bara liggat i soffan och sett på film. Vi såg "Ghost Town", en helt klart sevärd film! Ni vet en sådan lite mysigt och små rolig film om människor som blir goda och allt! Så se den om Ni får en stund över!



Fina tröjan min

1 januari 2010, 1/1-10 eller 20100101, känns lite konstig! Jag hade en väldigt roligt nyår iallafall, vi var ett gäng på 15 personer som åt, lekte lekar, kollade på fyverkerierna, pratade om all och inget och dansade natten lång! Mycket lyckat! Fick en sådan fin tröja av min underbara pojkvän att ha på mig över klänningen igår! Den är från Åhléns och kostade på Rean bara 249 kronor, den är så klockren! Hoppas Ni alla hade en underbar kväll igår!




Min fina tröja med volangärmar från Åhléns.

RSS 2.0