Alice

Usch min björn åkte just, fy så nu tassar alice och jag runt här i lägenheten. Känns så tomt utan honom, men ja har ju alice. Jag vet inte riktigt hur stort stöd hon är, just nu ligger hon i sängen och sover....inte alls bra för då kommer hon tro att vi ska busa med råttan i natt. Jag tog iallafall ett sådan mysigt kort på Alice igår när jag höll på att exprimentera med kameran. Hon är så galet söt!


Thaigryta med fisk och nudlar

Vi åt en väldigt god fiskgryta härromdagen, den var stark men god! Så jag tänkte jag skulle dela med mig av den, ifall det är någon annan som sitter på sin kammare och undrar var han eller hon ska göra med sin burk kokos mjölk.

Detta behöver du:
- 300-400 g fisk av någon sort.
-1 gul lök
-1 msk koriander
-1 msk röd eller grön currypasta
-1 burk kokosmjölk
- Nudlar eller ris.

Börja med att skala och haka löken. Fräs löken i en katsrull eller gryta med 1 msk koriander. Tillsätt den röd eller grön currypasta och 3 msk av kokosmjölken. Låt det fräsa i några minuter och tillsätt sedan resten av kokosmjölken och 1 dl vatten. Låt allt småkoka i 5 minuter. SKär under tiden fisken i lagom stora bitar, fräs den sedan ca 3 minuter i en stekpanna och krydda med salt. När fisken är klara, lägger du ner den i grytan och låter den sjuda i ca 3 minuter. Sen är den kalar att avnjutas! Vi hade dock även sparris med i våran, jag tror även att paprika och squash passar utmärkt att ha i!



titt så smarrigt det ser ut!

Mina fina böntavla

Idag är det storstädning för hela slanten som gäller, för imorgon ska nämligen vår lägenhet värderas! Så vi städar och städar! Jag tänkte jag skulle visa hur fina min tavla min bönor blev när jag målade om ramen. Jag köpte tavlan för ett tag sen på myrorna för 25 kronor, men ramen var så sliten och ful så i helgen så målade jag om ramen till vit igen! Det blev riktigt bra!


tavlan innan ommålningen


lite sandpapper att slipa bort den gamla färgen med, lite vit färg och penslar och sen är det bara att köra!



tada, ny och vit ram!


titt så fint det blev!

Midsommarskoj i Nyköping

Så då har ännu en mycket lyckad helg gått, med massa sol, familj och vänner! I fredags var det ju då midsommarafton, jag och björn for upp till nyköping där resten av mitt jönköpinsgäng sen anslöt! Vi klädde midsommarstång, åt massa god mat och umgicks långt in i den ljusa kvällen! Idag har vi varit ute hos mina föräldrar och solat, badat och solat lite till! Underbart, nu har verkligen sommaren kommit!!


Jara, LInda och Nanny är redo att klä en midsommarstång!


jag och Jara in action!


sen var det kubdax


Jara och jag vid bordet, knytkalas var det på kvällen med massa god mat!


idag ute vid poolen, lilla Ebba ligger i solen och njuter!

Midsommaraftons morgon

Äntligen så är det midsommarafton och inte nog med det, det är sol!! Det är ju helt underbart! Idag bär det av mot Nyköping, hela "jönet gänget" och sen så är det lite till folk tror ja, så vi ska äta sillunch, klä en midsommarastång och på kvällen knytkalas! och så ska vi ju umgås, umgås och umgås lite mer! Så nu sitter jag och ska äta lite frukost och jordgubbar, för är det midsommarafton så är det!
Ha en mycket mysig midsommarafton nu!


Mitt nya smyckeskrin

Jag var på Jysk idag på jakt efter en uppblåsbar madrass att sova på tills imorgon.  Jysk är en sådan affär som faktiskt har en del fina saker, men det gäller bara att orka gå in i affären och börja leta. Idag var det rea, så det var grejor över allt, men jag hittade efter lite letande min uppblåsbara madrass och jag hittade även ett väldigt fint litet smyckeskrin! Eller rättare sakt, jag tror och hoppas att det kommer bli väldigt fint för jag har lite svårt för en ljus beiga/gröna färgen som den nu har. Så ikväll, trots den strålande solen så har jag suttigt inne och målat om den till vit! så i helgen ska jag sen slippa lite på kanterna med sandpapper, så att jag får den där lite gammeldagsa känslan! Jag tror att detta kommer bli mycket bra!


smyckesskrinet som jag hittade för bara 50 kronor!


tycket spetskanten var så fin



penslar, maskeringstejp och så vit färg från Clas Ohlson, sen är det bara att börja måla!


första stryckningen klar...

bebismys i åby

Oj jag har inte bloggat på flera dagar, illa! Men nu ska det bli ändring på det! Igår var vi ute hos Alexandra och Peter och beundrade deras nya lilla dotter Alicia, ja det blev ju såklart att vi beundrade de andra två små sötnoserna med, Elliot och Emilia! Så blev lite fika, barnmys och prat om allt och ingenting! En mycket mysig kväll!


Busiga Emilia



deras nya lilla söta Alicia


alexandra och söta Elliot



killarna hängde kvar vid bordet och pratade golf när vi hamnade på golvet med alla barn!



Jonna, alexandra och elliot

Tjejmiddag på Carl Johan

Igår kväll så var det tjejmiddag på Carl Johan med några av mina söta vänner som gällde! Det var tjejsnack, lite hus-och lägenhetssnack och självklart utvärdering av victoria och daniels bröllop som diskuterades! Maten var super god, mycket snyggt inrett och bra service, en mycket trevlig kväll helt enkelt!


emelie, elin, jag och Caroline i sköna snurrfåtöljer!



min supergoda pasta med skaldjur, mums!

Fin grön dörr

Jag har nu suttigt fastklistrad framför tv:en från typ 13.00. Jag tänkte att "jaja, tv:n kan ju stå på och så kan jag ju se lite nu och då". Men sen så var det ju så skoj och se alla fina klänningar och glittriga tiaror, så nu har vi suttigt här och hela eftermiddagen har gått utan att jag gjort någon nytta! Men på förmiddagen var vi ute en sväng! Jag och Björn tog en promenad och köpte lite presenter till lilla Alicia, en liten liten sötnos som föddes i onsdag och som vi ska få komma och beundra på tisdag. Det är alltid så kul att gå i barnaffärer och titta på små klänningar och känna på alla gosiga små kramdjur! Vi såg även en hiskligt fin dörr, en sådan skulle jag vilja ha till vårt framtida hus!


den väldigt fina dörren


paket i söta presentpapper

Prinsar och prinsessor på muffinsformar

Jag har världens bästa storsyster! Jag fick en avi på posten igår och Ni kan ju bara ana vad jag har gått och funderat på vad det kan vara, en avi får man ju inte bara sådär! Så tidigare i kväll stod jag där spänd i kö och fick tillslut ett väll intejpat kuvert i min hand med min storasyster handstil på. Jag slet upp, eller krånglade och drog i tejpen, och fann där sjukt söta små muffinsformar med prinsar och prinsessor på! Hon är så söt! Hon hade sett dem och tänkte att de borde jag ha, jag blev så glad! Så genast började jag fundera vad jag ska för något smarrigt i dem, något extra gott måste det ju bli. Funderar på att kanske testa muffins med stora bitar av mörk choklad och bitar av marshmallows i! vi får se, men hiskligt söt är det iallafall!


så söta!



man blir ju lycklig bara man ser på dem!

Underbart toalettbord

Jag har hittat ett sådan fint toalettbord, eller rättare sagt Carro hittade detta bord och sa att det fanns på Ikea! Helst, helst, helst så skulle man ju vilja hitta ett sådant gammalt bord på någon loppis. Men chansen känns väldigt lite att man gör det, så ett sådanhär bord vilja jag så himla gärna ha när vi nu någon gång hittar ett hus att flytta in i!



som sagt, detta fina bord fins på IKEA och kostar bara 1995 kronor.

Fina örhängen

Nej fy idag är det inte min dag, är så fruktansvärt trött! Nej kväll blir det sängen tidigt som gäller! När jag var på stan i lördags hittat jag två par örhängen som jag tyckte var så fina. Jag har oftast tofs på jobbet, sådär klockan fem på morgonen känns en tofs precis vad man orkar med. Så då ville jag hitta lite nya fina örhängen som piggar upp lite! Hittade dessa två par på Bikbok, jag är väldigt nöjd!


bara 69 kronor för dessa glittriga, så fina



och så ett par i svart och silver för bara 39 kronor!

Spenatbulgur i hjärta

Ett litet tips om Du vill lägga upp maten fint till Dig eller kanske din älskling, ta hjälp av pepparkaksformar! Tänkte först göra ett fint hjärta till min Björn på fri hand av bulguren, men nej så stadig på handen var jag inte. Så rotade fram en pepparkaksform och titt så fint det blev!


lite bulgur och så blanda i lite spenat så blir det nyttigare och ser finare ut och så bara i en fin form!

Sommarskor

Så har en skön söndag gått, perfekt uppladdning inför arbetsveckan! Björn och jag strosade till stans våffelmakeri mitt på dagen och åt våfflor på deras uteservering, en mycket hög mysfaktor! Det svåra är alltid att välja våffla, idag valde jag iallafall Marängsvissvåffla, mycket mumsigt!
Igår på stan hittade jag äntligen nya sommarskor!! så glad, jag har slitigt ner mina vårskor sådant så jag vet att jag kommer få skäll av skomakaren när jag lämnar in dem på omklackning! Jag hittade två par skor på skopunkten, kanske inte världens bästa kvalité men ballerinaskor har man ju iprincip ändå bara en säsong!


mums!!


mina blommiga ballerinaskor!


tycker de är så fina!


de andra blev ett par svarta med liten kilklack



ganska neutrala men ändå lite detaljer!

Festdax

Sådär efter en shoppingtur på stan så är ja nu redo för först en examensfest och sen fest hos Elin och palace för den sista gången innan de stänger stället! Hittade detta linne idag på stan på carlings, väldigt nöjd!


hmm...städdax imorgon!

Paris i en ram

Jag och björn har just sett säsongsavslutningen i Grey´s Anatomy, fasiken vilken bra serie! och efter varje avsintt tänker jag alltid, galet nu måste jag ta tag i mitt liv, livet är på tok för kort! Hiskligt många dagar bara rinner ju förbi innan man ens hinner eller ibland orkar lite bry sig. Nu är det slut med det, nu ska jag njuta av varje jäkla dag oavsett måndag som fredag!
Jag har även ikväll gjort ordning lite på vår byrå, jag köpte en ram på myrorna för ett tag sen och så hittade jag ett helt fantastiskt kort med parismotiv när jag var nere i jönköping, så jag tänkte att nu ska det bli fint på vår byrå!


den fina ramen jag hittade på myrorna för bara 25 kornor


paris paris ta mig dit!!


och såhär blev det i helhet!

Underbara örhängen

Fy idag är jag inte glad. Vi har precis förlorat en budgivning och nej, det var inte på bara ett vanligt hus, nej detta var mitt drömhus. Sådana här hus växer inte på träd. Jag försöker tänka "ödet, ödet, ödet..." det är alltid någon mening med att allt händer. Ibland är det bara så hiskligt svårt att inse vad! Jag vet, jag kan tyckas vara lite överdiven, varför bli så deprimerad för ett hus men det var ju inte vilket hus som helst och det var precis som jag ville ha det! Fy, nej ingen bra dag. Idag har jag iallfall haft på mig mina finaste örhängen, tänkte att dagen kanske skulle sluta såhär och tänkte då att fina örhängen kanske skulle hjälpa lite. Det är min mammas gamla örhängen och jag tycker det är så fina!


tycker de är helt underbara...

En häst-och familjehelg i skåne

Så var det söndagskväll och jag har precis ätigt den första färskpotatisen för i år! Så smarrigt! I Fredags packade pappa och jag in oss i bilen och sen så gav vi oss nere till skåne och mot mina systrar! Helgen bjöd på mycket stallhäng och mycket familjmys, en underbar helg helt enkelt, men såklart om vår kära mor hade varit med hade den ju blivit perfekt! Igår var vi ute och åt på en grekisk restaurang mitt inne i Lund, Mediterranean, om ni någon gång befinner er i lund så måste ni bara gå dit! Helt gudomlig mat!
Idag har vi hängt på en tävlingsplats i hässleholm för cizzi startade en tävling där idag med sin fina "Myggan". Som en stol lillasyster säger jag att det såg mycket fint ut!


hästar i hagen njuter av solen..


och cleo njuter i gräset!


den supergoda förrättern!



pappa och jossan på restaurangen



cizzi och jag på andra sidan bordet!Jag är ju så blek så ja ser ut som ett spök!


den fina lampan som hängde i taket, en sådan skulle man ha!



cizzi och myggan inne på tävlingsbanan mycket fint par!

Kladdmuffins

Fredag och idag bär det äntligen av ner mot skåne och mot mina systrar! Pappa och jag ska fara neråt och sen ska vi bara mysa och hänga runt hela helgen lång! Jag bakade muffins tidigare i veckan och så gjorde jag det igår igen, ja tänkte att det kan det vara gott att ha något att mumsa på i bilen och dels så tänkte jag att min stora syster skulle bli glad att få lite hembakade muffins! Tidigare i veckan blandade jag i lite hallon och igår så testade jag att blanda i lite hasselnötter! Båda varianterna blev mycket goda!

ingredienser:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.

Smält matfettet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.

Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta matfettet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

Klicka ut smeten i bakformarna. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter och sen har du smarriga muffins att sätta tänderna i!


hallon...


hasselnötter...


goda muffins!!

Fynd i köket från myrorna

Nu är sommaren här!! 25 grader stod termometern på när jag åkte hem vid fem från jobbet! Så underbart! Tyvärr har jag ju inga direkta fläktar i bilen, så man är ju mer än varm efter en timme i en bil där luften står still, men det är smällar man får ta såhär på sommaren!
Jag kom på att jag inte har visat mina fynd i köket från myrorna, är väldigt nöjd med dem! Det ena är en tavla med olika typer av bönor och lite sådant. Jag tänkte jag ska måla om den ramen, så att det blir vit och fin igen. Sen hittade jag en vinägerflaska som vi nu har olivolja i för bara 15 kronor, otroligt billigt!


tavlan med lite bönor, bara 40 kronor


lite svarta bönor och så lite majs..


den fina flaskan till olivoljan, mycket nöjd!

Underbara kort

Idag har vi varit på smålandsvillans kontor och pratat tomter och hus. Var riktigt intressant faktiskt och de hade en del fina hus! Så nu har vi litet tomter i stan och lite utanför som vi ska åka ut och titta på, spännande! Jag har hittat en sådan fin hemsida, jag köpte ett kort i helgen som jag ska rama en och på baksidan stod hemsidan det kom ifrån. Det har sanslösa fina kort att rama in, ta er en titt vettja på www.sagenvintagedesign.no.


ett urval av de kort de hade, helt underbart!

RSS 2.0