Min blommiga sommarjacka

Jag är så nöjd! Ni vet så nöjd så man bara måste gå fram och ta lite och titta en gång extra. Jag köpte nämligen en sommarjacka i jönköping, jag gick in på H&M och där, mitt bland linnen och kjolar hängde den och den bara ropade "sofie, kom och ta mig"! Den är så perfekt så nu hänger den i vår hal och är så fin!


tada jag i min nya jacka, väldigt nöjd!

Mitt klockur

Sol och söndag, perfekt kombination! Vaknade vid kvart över åtta av att Alice ville dela kudde och att solen strömmade in genom fönstret, underbar start på dagen. Igår var det jönköping som gällde, jag for ner och träffade mina söta vänner Linda och Jara och jag kom perfekt för igår var det nämligen marknad på stan. Så jag gjorde sådanna fynd, bland annat skor, vårjacka och ett helt underbar klockur som jag tänkte skaffa en längre kedja till och hänga runt halsen. Så vi mest gick på marknaden, åt lunch, gick lite till och avslutade med en fika innan jag begav mig hemåt och mot eurovision. Tyskland och Lena var bra, kanske inte en av mina favoriter. Jag höll på Frankrike och cypern, men ändå en bra låt! Nej nu ska jag nog ge mig ut i solen på en promenad, sen blir det husvisning och sen blir det en besök hos mamma och pappa för ni har väll inte glömt att det är morsdag idag!


Söta linda i sin supersnygga frisyr


jara och jag på andra sidan bordet


helt enkelt älskar mitt nya klockur, så fint!

Alice

Idag har vi varit på en ny husvisning. Jag fattar inte, jag lyckas alltid ta på mig strumpor med hål på. Sen så försöker jag alltid att lite snyggt dölja det med den andra foten, men hopplöst jag ser allt att säljaren sneglar ner på min fot. Hopplöst! Men nepp huset var inget för oss, tror egentligen att huset hade kunnat vara hur som helst, men efter att vi varit på eksjöhus igår och jag tänker på huset vi ska se på nästa vecka så kändes det inte riktigt som om vi egentligen gav detta hus en chans!


jag tycker kortet på alice i fönstert är så fint, vår söta lilla katt

Fantastisk kruka

Idag har vi varit på Eksjöhuskontor och pratat hus och diskuterat planlösningar och annat! Lite farlig, för man blir ju så hiskligt sugen på att bygga ett hus och de har ju så många fina. Men mina drömmars hus har blivit till salu, så vi gå på visningen som är nästa vecka. Snickarglädje, kakelugnar och fantastisk utsikt. Jag är nog allt lite småkär i huset! Men vi får se, vi har en husvisning imorgon med och så ska vi även till smålandsvillan nästa vecka och höra vad de har för något!


hittade denna sagolika kruka på alvashus.se för 995 kronor. Hiskligt fin!

Fynd från myrorna

Fy vad kallt det var ute idag, kändes nästan som höst. Burr. Jag sprang ut en sanbbis under mitt paraply efter jobbet för att köpa en lite grej, men sen fick det vara nog med utevistelse för min del ikväll! Jag tänkte jag skulle visa tröjorna som jag hittade på myrorna när jag var där och shoppade loss i helgen.


hittade denna för 85 kronor! Tänkte ha den antigen med en skärp i midjan eller som den är!


det är små dödskallar på tröjan, inte alls min stil egentligen men tyckte det var lite småfestlig!



Svarta tröjor får man aldrig nog utav, hittade denna för 65 krono
r


lite krås och lite knappar, perfekt tröja att ha på jobbet!

Chokladbrownies

Igår till grillkvällen och till idag då tills min Faster och hennes man kom på fika så bakade jag chokladbrownies och det blev, inte för att skryta, men väldigt goda! Det bästa av allt var att det var väldigt lätta att göra, mest bara att röra ihop och så in i ugnen, smidigt som attans!

Detta behöver du:
125 g mörk choklad, 56-64 %
100 gram smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
75 g mörk choklad ca 70 %
100 g valnötter, grovt hackade

Så här gör du:
Sätt först ugnen på 175 grader. Smält chokladen. Rör ihop smör och sockret i en bunke, vispa äggen separat i en annan bunke och rör sedan ner dem lite i taget i sockret och smöret. Blanda i chokladen. Sikta i kakaon, vaniljsockret och vetemjölet och rör runt. Hacka den mörka chokladen grovt och rör ner dem och valnötterna i smeten. Lägg i bakplåtspapper i en form som är ca 24x24 cm och grädda kakan i ugnen i ca. 25-30 minuter. Vänta tills den har svalnat innan du skär upp dem i bitar och njuter av den!


valnötter...


smältchoklad...



mumsiga chokladbrownies!

Grillkväll

Igår var det premiär för kvällens alla grillkvällar med mitt gäng! Var jätte mysigt, så vi lagade maten och stod i och sen blev det en relativ kort måltid ute innan vi flydde in och undan alla envis mygg! Sen blidde det utgång för några av oss och sängen för några andra! Men en mycket lyckad lördagkväll var det allt!


killarna hänge vid grillen och vi tjejer i köket



emelie ochjag var pommeansvarig ett tag innan peter tog över den uppgiften...psst kjolen jag har på mig är ett av mina fynd från myrorna, bara 45 kronor!



grilldax


en busiga emilia satt i vagnen och överblickade allting!


posning vid grillen


grillspet coh annat gott bjöds det på!



lilla söta elliot halvsov gott i vagnen!


Marint

Mogronstund har guld i mun! Konstigt uttryck egentligen...men underbar dag idag! Sol och lördag! Nu ska jag bort till myrorna och se om jag kan hitta några fina sommarkläder! dagen till ära har jag på mig mina nya kläder som jag fick av mina jönköpingsvänner när jag fyllde år, marint var ordet!


så nu är jag redo att möta dagen!

Grodan boll

Jag har gjort världens kap! Jag var tidigare i veckan hos min mormor och hoppade på vägen in och köpte en bukett blommor åt henne. Där i blomsteraffären så hade de en vagn med utförsäljning som jag bara var tvungen att gå och titta på och där så stod han, grodan boll! Det bästa av allt var att han blev min för 5 spänn! Japp han är lite kantsliten, men det gör honom bara finare! Så idag har jag varit och köpt lite murgröna och så ställde jag allt i krukan som jag köpte på en loppis i skåne förra sommaren för bara 50 kronor! Jag är super nöjd!


grodan boll för 5 spänn!


han funderar ocg funderar...


och så här blev mitt lilla arrangemang!

Rött, grönt och så en liten fågel

Så himla härligt väder det är ute, nu känns det allt som om sommaren är på väg! Jag har precis kommit hem från en skönt promenad, det svåra är bara att veta hur mycket eller lite kläder man ska ha på sig. Blir så lätt hänt att man har på tok för mycket kläder på sig!


ett hav av röda tulpaner


träd med massa grön löv


hittade en liten fågelunge i buskarna!

Bröllopsstruten

Det var ju så fint väder ikväll, med sol och blå himmel så björn och jag gick och handlade oss varsin glass och satte oss på en bänk i det gröna och mumsade! Vi fastnade båda för bröllopsstruten, cornettos nya, det var god. Inte överdrivet god, men helt ok!


såhär ser glassen ut!


ja vet inte riktigt vad jag gör för galen min, men jag tycker kortet är mysigt!

Äntligen!

Äntligen börjar jag känna mig någorlunda som en människa igen, härligt! Så lagom till ledigheten är slut så är jag frisk, men men man får se det så att jag då inte har missat så mycket på jobbet. å vilket härligt väder det var här igår, 20 grader varmt och människor i shorts och t-shirt överallt, så underbart! Så ikväll så har jag sytt in min sommarkjol för nu ska den på! Jag köpte den för snart två år sen och är fortfarande så nöjd med den, svart med fullt med färgglada broderier längst ner, man blir lixom glad av den!


min snygga sommarkjol insytt och klar!


Sjuk

oj här har det inte bloggats på ett tag, illa! Men jag har gått och blivit sjuk, jag började må illa redan i fredags och sen så har det bara blivit värre. Så försökt mig på att åka till jobbet i tisdags men åkte hem redan vid elva efter att frukostmackan kröp längre och längre upp i halsen. Så de senaste två dygnen har jag mest legat däckade i feber eller som en liten boll då magonten gör minst ont då! Så feber och virus i magen låter domen jag fick, härligt. Så kanske gör något seriöst här imorgon eller senare i helgen!

Engelska pelagoner

Jag är egentligen inget fan av pelargoner, tycker de kan vara lite tråkiga blommor. Men så var jag hemma hos mor och far igår och då hade mamma köpt Engelska pelargoner att ha på köksbordet och de var så fina! Ett stort plus med att bo i samma stad som föräldrarna är att man får äta pappas smarriga mat, igår bjöds det på risotto med kyckling och till efterrätt var det en himelsk god chokladbakelse med hallon!


Engelska pelagoner


risotto med kyckling och vårprimörer


mums! choklad och hallon!


och så blev det lite bus med ebba såklar, men hon far som en liten tok hela tiden så lite svårt att få till ett bra kort på henne!

Bröllop

Det var så fint igår på bröllopet, nästan så man blir lite sugan själv på att få ha på sig en fin vit klänning och dansa vals! Det var ett jätte kul kväll, hamnade jätte bra på bordsplaceringen, mumsig mat och roligt sällskap! Perfekt! Nu ska jag ut till jursla och mysa med föräldrarna och farfar! Ha en härlig söndag!


De två lyckliga utanför kyrkan



Björn och jag


Carro och jocke vid bordet


bröllopsdansen, underbart!

Mys i åby

Lördag och regnet bara öser ner, men ganska skönt på ett sätt. Nu får man ju bara vara inne utan att man käner att man nog borde gå ut och njuta av våren! Idag ska vi gå på bröllop, så det blir mest fix till detta, locka håret, måla naglarna, sminkning och allt sådant!
Jag träffade mina söta vänner här i norrpan i torsdags ute hos Alexandra coh Peter, vi fikade, umgicks och beundrade lilla Emilia och Elliot! Mycket mysigt!
Nej nu måste ja locka mitt hår så jag hinner bli klar tills vi ska åka!


Emma, jonna, emelie, elin och så lilla Elliot i jonnas famn.



emilia spanar inne kameran...


...och hon vill gärna ta på den...


och så lilla söta Elliot tryggt i emelies famn!

En ny klänning till bröllopet

Ikväll har jag sprungit på stan ett varv på jakt efter en ny knälång klänning, är inte så nöjd med den jag handlade i söndags. Den känns inte så festlig, inte så somrig heller. Så jag hade 1 timme på mig idag och hann ändå testa ungefär 12-15 klänningar, jag hann faktiskt köpa en med innan jag hittade denna, som jag lite skamset gick och lämnade tillbaks 10 minuter efter att jag hade köpt den. Men är så nöjd med min klänning, den är så mycket mer festlig, somrig och originell än den förra! Nu ska jag börja lösa biten med att den var lite genomskinlig, tror jag har en längre tun vit klänning som jag ska se om jag kan ha under.


jag hittade den i en affär som heter joy!

Japanska körsbärsblommor

Vi har en innergåd här i stan som har flera träd med japanska körsbärsträd och det är alltid lite småkul att hålla kolla på dessa träd på våren och lyckas pricka in den dagen som den blommar. Jag vet man kan ju tro att jag inte har små mycket till liv! Men så igår så tog jag en promenad på kvällen och passerade då dessa träd och se de har nu börjat blomma! Jag älskar dessa träd med de fina rosa blommorna! Jag brukar tänka att när vi hittar vårat drömhus, så vill ja ha sådana träd och massa rosor i trädgården! Vad jag längtar!


rosa, rosa, rosa



jag tycker att de är så vackra!

Äntligen, en knälång klänning!

Igår så gick jag och Björn på stan i jakt efter en knälång klänning till bröllopet på lördag och där bland alla kläningar, koftor och kjol på Indiska hängde den! Jag skulle nog köpte den iprincip vilken färg den hade haft, för det här var den enda knälånga klänningen jag hittade i hela stan. oki, ja viste att det skulle bli en svår jakt, men att det fanns så här några som var knälånga hade jag ingen aning om! Men jag tänkte jag skulle köpa något skärp eller lite sidenband att ha i midjan så att den ser lite mer festligare ut!


jag hittade den på Indiska för 299 kronor, en perfekt klänning att ha på ljumna sommarkvällar!

stjärnor och swarovski

Jag märkte i morse att om man inte dricker så ofta så mår man väldigt mycket värre dagen efter de gånger som man dricker. Fy tusan, men nu har jag hängt i soffan, sovit ett tag till och duschat så nu är jag redo att ta tag i dagen!
Det var en jätte kul kväll igår, killarna var på svensexa, så det var tjejförfest, men undantag för en kille! Så det var vin och karaoke som gällde, ett koncept som inte går att misslyckas med! Sen så blidde det otten och dans natten lång som avslutades med en pizza tidig morgon, perfetk kväll helt enkelt! Jag testade en liten ny sminkning i går, tänkte göra något nytt, något kul, så det blidde stjärnor och swarovskistenar vid ena ögat! Riktigt nöjd faktiskt!
Nej nu ska ja bort till stan och försöka hitta en snygg knälång klänning, ett svårt uppdrag!


oki har inte världens stadigaste hand, så stjärnorna blidde väll inte helt perfekta!


Mys i jursla

Jag har precis kommit hem till en myssugen alice efter att ha varit ute hos pappa och hundarna i jursla hela eftermiddagen. Mycket mysigt! Mamma är nämligen ner hos Cizzi i skåne så jag passade på att umgås lite med pappa och busa lite med hundarna. Pappa håller på att tapetsera om ett rum, så jag tog med mig Bodil på en lång promenad i skogen bland alla vitsippor, jag känner mig alltid lite extra sund när jag går i skogen. Sen så drack vi lite thé och beundrade tapeten, en mycket mysig eftermiddag!
Nepp nu ska jag nog börja gör iordning mig, för ikväll är det nämligen tjejfest som gäller! Jag var en snabbis på stan innan jag for ut till jursla och hittade små swarovski stenar som jag tänkte använda till sminkningen, så bäst och sätta igång.


vitsippor, så fint!


den nya tapeten, mycket stilren och snygg!



två små myshudar!

RSS 2.0