Halsband till nyår

Så nu har jag äntligen lyckats bestämma mig hur jag vill ha halsbandet till ikväll, var ju på tiden! Blev ett lite kortare halsband och så självklart med en rosett på, rosetter fungerar alltid! Så vad tycks?




Svart pärlor, svarta kejdor, svart rosett, japp gillar svart helt enkelt!

Underbara Lampskärmar

Tänk nyårsafton redan, galet så snabbt ett år går! känns som om det var så nyligen vi var ute i snöveltorp, drack champagne och kollade på fyverkerierna och så var det ett helt år sen, konstigt!
Jag fick en sådan perfekt julklapp av min björn i julklapp, nämligen en helt underbar lampskärm som passar perfekt in i vårt lite gammeldagsa sovrum. Den är verkligen så fin. Så häromdagen när jag gick på stan med familjen P så gick jag in och handlade in till, så nu har vi en varsin lampa med denna fina lampskärm på våra sängbord!




Lampskärmen kommer från Cervera och kostar 199 kronor.

Örhängen till nyår

Galet, 15 minusgrader ute idag! nepp nu kan man inte klaga på att vi inte har någon vinter iallafall! Blev klar med örhängena som jag tänkte ha på nyår igår kväll, halsbandet håller jag fortfarande på att jobba på så det kommer upp lite senare! Nu ska jag bort till Jennie och göra mumsiga efterrätter till nyårsfirandet! 




Svarta örhängen med lite gnistrande stenar och rosett!






Smyckesverkstad

Ikväll ska jag pyssla, pyssla med alla min pärlor! underbart!! Ska få till ett halsband och ett par örhängen till nyår är min plan! så titta in här imorgon igen om ni är nyfikna på resultatet!!




Pärlor sådana underbara ting!

Vinterdag

Burr sicken kall dag det har varit idag och imorgon ska det bli ännu kallar! Men ganske mysigt ändå, nu är det ju verkligen riktig vinter! Idag har jag varit ute och hälsat på Alexandra och lilla Emilia, vi packade på oss massor med kläder och for upp till stallet där hon hjälper till med en häst. Var så mysigt! Sol och gnistrande snö, hästar i hagen och söt lite tjej i rosa från topp till tå, en väldigt bra förmiddag helt enkelt!


Underbara söt Emilia


Fint gammalt lås


Casper gräver i snön


Underbar dag

Måndagsmys

Är just hemkommen från en mysig fika med två av mina underbara vänner, Jonna och Emelie. Vi satt på Waynes Coffee och pratade om allt och inget, eller ja mest nyårsplaner och jonnas mage och blivande barn! Mycket mysigt!


jag åt en mycket god spenat och fetaost paj



Söta emelie


Fina Jonna med sin mage och jag

Lyckan är en underbar kappa!

Idag har jag återigen varit på stan och spanat i rean! Denna gång var jag där med familjen P, alla förutom Cizzi som har åkt ner till skåne och spörenget. Tittade på en kappa innan jul och tänkte först önska mig den i julklapp av föräldrarna men så kom jag på så mycket annat så önskade mig den aldrig. Så idag tog vi ett varv inne på Monki och där på en galge så hängde den kvar och på rean! Förstå 500 för en sådan fin kappa, är ju typ i himlen! Var dock lite svårt att ta bra kort på den, för antingen slog blixten för hårt annars blev de för mörka. Men här får ni en liten glimt av hur denna skönhet till kappa ser ut!




En svart kappa med rosetter, bättre kombination finns nog inte! Hittade den som sagt på Monki, hade kostat 1000 innan och var nu nersatt till 500 kronor. Jag är så nöjd!

Fina Takkrona

Vi var en sväng på stan nu i eftermiddags och dels spanade in rean lite och även byta lite handdukar och ett påslakan som var för stort på Hemtex. Jag älskar jul och jag älskar rea, väldigt bra kombination såhär dagarna efter jul när de rear ut alla julsaker. Idag tog jag dock bara en snabb titt på allt eftersom Björn min var med och han gillar direkt inte att gå på stan lika mycket som jag, men ska på stan en heldag med Josefine och mamma en dag nu i veckan och då ska jag titta på varenda liten julpryl på rean. Är speciellt ute efter glöggmuggar, någon som vet vart man kan hitta fina sådanna? Hittade iallafall denna takkronan på rean på Hemtext, har länge velat ha en sådan, tänkte jag skulle kläd en i lite grenar och hänga lite prismor i den!




Takkrona från hemtex för endast 79 kronor på rean.

Filmtips

Vi såg på en jätte bra film igår, the fall hette den. Den handlar om en flicka som efter en olycka hamnar på ett sjukhus, där träffar hon en man som börjar berätta en saga om 5 män som vill hämnas på en onskefyll härskare. Det är en väldigt bra film och det är väldigt mycket fina färger och scener i den.  Så se den vettja!


Hjärtan på sängen

Man blir så "veckovild" såhär när man har det ledigt, blev helt förvånad förut när jag kom på att det var lördag idag! Men ganska skönt att vara lite sissådär veckovild just eftersom man annars har hundra koll på vilken dag i veckan det är och hur några eller många dagar det är kvar till helgen!
å har just packat upp våra påslakan vi fick av mina föräldrar i julklapp, blev så fint i vårt sovrum! Alcice hoppade genast upp och lades sig till rätta på sängen, så får vänta lite med att ta på överkastet!


visst blev det fint?! vet att påslakanen är inhandlade på Hemtext.



och Alice tycket det var väldigt mjuka och sköna!


Den slog ut

Och lagom till jul slog vår Amaryllis ut! Den är så fin!
Tänk nu är julen över eller snart iallfall, igår var det utgång på palace och idag ska jag och familjen P ner och hälsa på farfar och lite släkt nere i skärgården, ska bli mycket mysigt! Fått en hel drös fina julklappar, ska lägga upp dem de kommande dagarna!  Den helt klart bästa julklappen är att vi, jag och mina systrar, har fått en familjesemetrer av våra underbara föräldrar i julklapp! Så i oktober far vi någonstans i stora vida världen, ska bli så härligt med familjesemester igen!


Snart snart...


Snart snart snart slår den ut!

Lilljul i Åby

Tänk i dag är det dagen före dopparedagen, hela hösten har gått så hiskligt snabbt. Känns som om det var nyss jag jobbade första dagen efter semestern i sommras och tänkte "detta kommer att bli en lååång höst" och så bara visp så försvann den!
Igår hade vi lilljul ute i Åby med mitt underbara kompisgäng. Det blev julbord, julklappsleken och en frågelek. Pricken över i:et var ju att det sedan började snö när vi satt där inne och mös med ljus och julklappspapper överallt runtomkring oss! Innan lilljulen åkte Björn, Emelie och jag upp till tomten, japp helt rätt vi har nu träffat den riktigt tomen! och jag kan stolt säga att han kommer från östergötland för han hade en väldigt dialekt! Tomten bor strax ovanför Villa Fridhem som ligger påvägen ut till krokek utanför Norrköping och om ni någongång har vägarna förbi i december så måste ni åka dit! Det var som att bli barn igen! Det ligger helt mitt ute i skogen med endast ljus som hänger i träden som lyser upp vägen till tomtebyn i mörkret. Väl framme kan man bland annat besöka tomtenissarnas kryka, skola, sovplatser och tomtens egna lilla stuga. Så åkt dit om ni verkligen vill få julstämning och bli lite barn på nytt!


Emelie och Björn inne i tomtenissarnas kyrka.


Julklappsleken är i full gång.


alla väntar spänt på sin tur att slå tärningarna
.


jag och en underbar söt emila.

Vinterlandskap

Det är ju så fint ute, så var bara tvungen att ta lite kort idag när jag gick hem från dagens julshopping!






Saffranshjärtan

Jo jag tänkte vara lite fixig igår tills vi skulle åka ut till mamma och pappa, så jag bestämde mig för att baka saffranshjärtan. Tyvärr så fanns det inte någon hjärtform i aluminium i hela stan så istället så blev det saffranstefat! Men det var lika goda för det!! Så baka dem och gör någon glad vettja!



Saffranshjärtan/saffranstefat


ca 20 kakor

Mördeg
200 g Smör
3/4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 äggula

Saffranskräm

3 dl grädde
2 äggulor
2 msk socker
1 msk potatismjöl
1/2 g saffran
1 vaniljstång eller 1 msk vaniljsocker

florsocker som ganering

Mördegen:
Nyp ihop en deg av smör, socker och mjöl. Arbeta därefter in äggulan och forma en smidig deg. Lägg degen i kylen i plast i minst 1 timme.
Saffranskrämen: Häll grädden, äggulorna, sockret, potatismjölet och saffranet i en kastrull och rör om. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen och lägg sedan ner vaniljstången eller blanda i vaniljsockret. Sjud krämen under omröring, men den får inte koka. När krämen har tjocknat dra av kastrullen från plattan och låt krämen svalna. Ta upp vaniljstången. Sätta på ugnen på 200 grader. Ta ut mördegen och kavla ut den på ett lätt mjölat underlag och klä små hjärtformar, men kom ihåg att spara deg till locken.Lägg 1-2 tsk saffranskräm i varje lite form och täck med deglock och ställ formarna på en plåt. Grädda dessa sen i ugnen i 10-15 minuter. Sikta till sist över florsockret över kakorna när det har kallnat och bjud en god vän på en smarrig kaka!

Lampa på hög guldig fot

Nu har vi precis kommit hem från julmys ute hos mina föräldrar, vi har bland annat klätt granen och självklart blev den som vanligt så fin, sen har vi ätigt gröt, druckit glögg och bara umgåtts! Väldigt mysigt!
Mamma och pappa har en lampa som jag tycker är så väldigt fin, den är lixom mäktig och av någon anledning tänker jag lite på gamla Egypten när jag ser den, vet inte riktigt varför!


Är den inte så fin?!


I skärmen så är det som guldtrådar, väldigt fint!




Tomten som står bredvid lampan, tycker den ser så gammeldags tomtig ut!

Vår nya silvriga spargris

Fjärde advent och drivor med snö ute! är ju helt fantastiskt! Vi har en liten liten kulle utanför vår lägenhet och det är så mysigt att gå förbi där. Glad barn och föräldra trängs högst upp på den lilla kulen och barnen åker ner i sina små pulkor och ibland nästan skriker av skratt och hojtar och ropar åt varandra "såg du så snabbt det gick" eller "såg du hur jag hoppade". Så härligt verkligen!
Igår var vi hos Carro och jocke på lite lilljul, peppakakor, glögg och julklappsleken! Min underbara pojkvän visst att jag ville ha en silvrig spargris men själv lyckades jag inte få den, men då valde han den åt mig. Så nu står den så fint i vår bohylla inne i sovrummet!!


Tycker den är så hiskligt söt!

Vackra lampor i granen

Vi har en väldigt fin gran på vår innergård med sådär stor härliga typ glödlampor i, när vi skaffar ett hus med en stor tomt ska jag ha en gran med sådanna stora lampor i. De ger finaste och mysigast sken!





Visste är det fint?!

5 dagar kvar

Tänk nu är det bara 5 dagar kvar och 11 minusgrader ut! perfekt det är såhär det ska vara eller ja, perfekt är det ju om snön och vintern är kvar över julafton såklart! Idag ska jag och mamma gå på stan och julshoppa, ska bli så mysigt. Köpa julklappar, trängas med massa folk, höra julmusik i varje affär man går in i och kanske hinna med en fika, så mysigt!! Hoppas Ni alla får en underbar lördag med all snö utanför fönsterna!




Min underbara speciella julkalender, köpte den på hallbergs julrea för 2 eller 3 år sedan.

Shoppningpåsar

Äntligen fredagskväll, helt klart den bästa stunden i veckan! Man kommer hem från jobbet och man vet att man har en hel lång helg som kan spendera hur man vill och man får lyckorus i kroppen bara man tänker på att man har sovmorgon två dagar i rad!
Men idag känns det lite sissådär, man blir ju lite rädd när man hör om klimatmötet som hålls i Danmark och läser om alla klimatförändringar som sker runt om på vår jord. Läste nyss på aftonbladet en chatt från tidigare idag, då man hade kunnat ställa frågor till en mamma i Bolivia, det land som har drabbats värst av klimatförändringarna i sydamerika. Det har inte regnat 10 dagar och nu är det mitt i en regnperiod så då brukar det regna varje dag och glaciären på berget smälter med 1 till 1 1/2 meter per månad. Folket där lever på att odla bland annat potatis och majs som de själva lever av och säljer, men nu när det inte regnar så kan de inte försörja sig. Det måste vara så frustrerande, de har varken bilar eller maskiner som skräpar ner utan det är vi som gör så att deras hemmiljö och land håller på att förstöras. Redan nu är det ju stora klimatförändringar och tänk hur det blir i framtiden nu när Kina och Japan håller på att utvecklas. Nepp man borde engagera sig mer, mitt första steg var när jag köpta mina shoppingpåsar och nu ska jag byta alla glödlampor till lågenergilampor! Men är det någon som har något annat tips eller råd?


Tada min fina shoppingpåse! Köpte dem på Village tidigare i höstas, är mycket nöjd med den!

Ännu ett halsband

Tänk bara en vecka kvar till julafton, tralalala! blir ju så lycklig bara man tänker tanken!! Idag har det varit ännu mer smyckestillverkning här hemma, ett halsband vart det som gjordes ikväll. Så ja, vad tycks?
hmm..blivit väldigt lite inredning här på sidan på de sista dagarna...men ska bättra mig!


En beige liten "klunga" att hänga runt halsen!

Mera smycken och snö

Galet så mycket snö det har kommit, så mysigt! och jag hörde att de trodde de skulle ligga kvar över julen, tänk en vit jul! precis som det var när man var liten!
Ikväll har det varit mer smyckesverkstad, ett armband och ett halsband har det blivit!


Armbandet


och så halsbandet

Man blir lixom glad av den

Jag ser det snöar, jag ser det snöar....sjukt mycket snö det har kommit idag! man blir så lycklig när man tittar ut genom fönstret och snön mer eller mindre vräker ner!
Jag och Björn var ute hos mina föräldrar för ett par dagar sedan och fick då denna klocka som de tänkte slänga. Den är inte fin direkt, men söt och man blir lixom så glad när man ser den! Jag tror den kommer passa perfekt in i vårt gröna kök!









Har råkat komma åt någon inställning på kameran för bilderna blir så suddiga, men ska lista ut det tills imorron!
Klockan är iallfall köpt på Åhlens, japp jag gillar den verkligen!

Hjärtarmband

Sitter och tittar på "Svenska hjältar" på Tv4, man blir ju så imponerad över hur otroligt fina vissa människor är.
Jag har fått en beställning på lite smycken nu till jul, så tidigare i kväll började jag plocka lite med mina pärlor för att se vilka pärlor jag har och vilka jag behöver köpa.  När jag väll har börjat plocka med mina pärlor, ja då är det kört, då existerar bara pärlorna i alla dess färger och former. Så lyckades knåpa ihop detta armband!


Julkort med Änglar

Ikväll är det julkortsskrivningsdax, de måste ju postas senast den 16 december så ivkäll måste de skrivas! Så hittade dessa finna kort efter lite letande på stan idag, åtta styckna för 25 kronor på Kontorab. Tycker de är så fina!




Fina änglar kan man aldrig få nog av!

Jönetvänner och underbara pärlor!

Sitter här i soffan med datorn i knät, tre ljus tända i ljusttaken, lucia på tv:n och en kelig svart lite katt så mysfaktorn är hög här! Redan lucia och bara "11 nätter för jul", så idag måste ja ut och hitta fina julkort och inhandla lite julklappar!
Helgen har jag förutom att suttit i soffan och tittat på lucia även varit i jönet och träffar mina små vänner där, hittade även lite julklappar och pärlor där.


pärlor, under bara små ting. Så detta ska bli bland annat ett halsband och ett armband.


Westers, en affär Ni inte får missa om Ni är i Jönköping om i Ni ska köpa pärlor.



Fika med söta Karin på Johans


På johans har de så fin inredning, man blir kär i allt.


Lunch på Aqua med nyförlovad Elin, Linda och Jara. Maten var himelskt god!


och vi på andra sidan bordet, ja, Rodney och nyförlovade Joseph.


Dessa fina tavlor har de på väggarna på Aqua! gillar när de bryts och fortsätter på nästa.

Julfika hos Emelie

Ikväll har det varit julfika hemma hos Emelie, massa god choklad, mys med emilia och spännande samtal!
Emelie har ju så massa fint i sin lägenhet, hittade dessa två lampor som jag tycker var så fina.




Var lite svårt att få till något bra kort på lampan, men hon hittade den på Jula för bara 69 kronor.




Denna lampa hittade hon på IKEA, tycker den är så enkel men så fin!

Julkalender med ha-begär

Hittade dessa två fina Julkalendrar på Åhlens, man vill ju helst ha båda!




Den med jultomtar kostar 149 kronor.



och den med snögubbarna kostar 169 kronor.



Århundradets möbel

Måndagskväll igen, man är ju alltid så extra seg på måndagskvällar. Är det för att man inte har sovit alla timmar på helgen som man borde eller kanske för att man blir trött bara av tanken att det är fyra hiskligt tidiga mornar att gå upp kvar innan man har sovmorgon igen? kanske en kombination!
Jag har ikväll iallafall lyckats samla ihop så mycket energi att jag har gjort klart min hemtenat på kursen jag läser, en inresningskurs på distans. Hemtentan gick ut på att man skulle skriva vem som har designat olika föremål och möbler! riktigt roligt! Viste Ni att Lamino, fåtöljen nedan, som har designats av Yngve Ekström blev 1999 utsedd till århundrandets möbel, förstå vilket pris! Århundradets möbel, inte illa att lyckas skapa något sådant, någon sådant pris kanske man borde satsa på att vinna i sitt liv vettja!



Lamino



Filosofera i södra promenaden

å jag tog en sväng med Bodil och Amanda i Södra promenaden här i stan nu på eftermiddagen, så mysigt att gå och filosofera bland träden med två små hundar som springer kors och tvärs framför benen på jakt efter nya lukter! Var bara nära på att krocka en gång med en mamma och ett barn på varsina cyklar, fick en lite småirriterad blick av mamman "håll dig på din sidan av vägen" gissar jag på att hon tänkte! Men jag menar bara en "nästan krock" med cyklar måste väll ändå räknas som en bra promenad eftersom jag vet att jag kan vara lite borta i tankarna och därmed inte så uppmärksam på cyklar och annat när jag är ute och går!


Underbar söta Bodil


Väldigt fina Amanda

Andra advent

Så var det andra advent och bara två och en halv vecka kvar till julafton, längtar så! Massa mumsig och god mat, fina julklappar och bäst av allt, systrarna kommer hem!


Så fint våra två ljus lyser bland mossan och flugsvamparna.

Idag började dagen med en tur ut till Jursla, är nämligen hundvakt åt mammas och pappas hundar Amanda och Bodil! Så först ute en tur och busade i trädgården och sen for jag upp med Bodil till Alexandra. Först blev det en tur med hundarna och barnvagnen och sen fika bland ljus, mycket mysigt!


Är lite svårt att ta en bra kort på ett barn som gör allt för att få fingra på kamerna. Så kortet blev väldigt suddigt men jag tycker hon är så söt här!


Ischoklad till fikat, musigt!


Mysigt och tryggt i mammans knä!

Nu blir det nog en promenad i södra promenaden med Amanda och Bodil och sen in och mysa i soffan.
Hoppas Ni alla har en underbar andra advent!

Underbara Dörrkrans

var så mysigt på löfsta slott! Tyvärr så var det lite regn, så det tog väl bort lite av julstämningen. Men å vad jag gillar gamla byggnader och gamla ting. Den sista som levde på slottet var Emelie Piper och när hon dog 1926 så har ingenting varken möbel eller sak flyttats från sin ursprunglig plats. Så det är verkligen att kastas tillbaks i tiden när man är där, såg skor från mitten av 1700-talet! de såg hiskligt obekväma ut, men fina! Det var även en julmarknad på nedervåningen och där hittade vi en jättefin dörrkrans. Har varit på jakt efter en men inte hittat någon, men nu äntligen har vi en krans att hänga på vår dörr!



Elias, Björn och Johanna i regnet utanför slottet.




Är den inte så fin?!

Min rosa finfina mössa

Så var det lördagsmorgon, underbara lördag! Har precis ätigt frukost och sitter nu med dator och en kelig Alice, min lilla svarta katt, i knät. Lite trångt, men till en söt liten katt kan man ju inte säga nej till ju!
Igår var vi en snabb sväng på stan innan hämtmaten och idol och hittade då denna fina rosa mössa!


Rosa mössa från Lindex för 99 kronor.


Rosa och rosetter, en bra kombination!

Som sagt hittade den på Lindex, har riktigt mycket fint i den affären nu! Var även ta två betala för en på alla mössor, halsdukar och vantar, så skynda er dit vettja!
Nepp nu måste jag fixa till mig, vi ska till "Jul på Löfsta slott"!

Då kör vi igen!



Japp då tycker jag det är dax att vi kör igång med denna blogg igen! Har haft massor med stora och små ting att göra, har fortfarande massor men saknar min blogg, speciellt att få ta så mycket kort! Så nu kör vi igen tycker jag allt!
Så fredagskväll igen med Idol och hämta mat från Sing-Thai! mums! tigerräckor med Cashewnötter, kan ju inte bli godare! Så nu är det är det mys i soffan med tända ljus och Idol, hejar nog allt på Tove och Erik! 




RSS 2.0