Saffranshjärtan

Jo jag tänkte vara lite fixig igår tills vi skulle åka ut till mamma och pappa, så jag bestämde mig för att baka saffranshjärtan. Tyvärr så fanns det inte någon hjärtform i aluminium i hela stan så istället så blev det saffranstefat! Men det var lika goda för det!! Så baka dem och gör någon glad vettja!



Saffranshjärtan/saffranstefat


ca 20 kakor

Mördeg
200 g Smör
3/4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 äggula

Saffranskräm

3 dl grädde
2 äggulor
2 msk socker
1 msk potatismjöl
1/2 g saffran
1 vaniljstång eller 1 msk vaniljsocker

florsocker som ganering

Mördegen:
Nyp ihop en deg av smör, socker och mjöl. Arbeta därefter in äggulan och forma en smidig deg. Lägg degen i kylen i plast i minst 1 timme.
Saffranskrämen: Häll grädden, äggulorna, sockret, potatismjölet och saffranet i en kastrull och rör om. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen och lägg sedan ner vaniljstången eller blanda i vaniljsockret. Sjud krämen under omröring, men den får inte koka. När krämen har tjocknat dra av kastrullen från plattan och låt krämen svalna. Ta upp vaniljstången. Sätta på ugnen på 200 grader. Ta ut mördegen och kavla ut den på ett lätt mjölat underlag och klä små hjärtformar, men kom ihåg att spara deg till locken.Lägg 1-2 tsk saffranskräm i varje lite form och täck med deglock och ställ formarna på en plåt. Grädda dessa sen i ugnen i 10-15 minuter. Sikta till sist över florsockret över kakorna när det har kallnat och bjud en god vän på en smarrig kaka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0